Ρίγη συγκίνησης προκαλούν τα όσα εκτυλίχθηκαν έξω από το Εφετείο Αθηνών λίγο αφότου το δικαστήριο έστειλε στη φυλακή 39 μέλη της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Η Μάγδα Φύσσα που εδώ και εφτά χρόνια περίμενε τη στιγμή που οι δολοφόνοι του γιού της θα οδηγηθούν στη φυλακή στο άκουσμα της απόφασης κατέρρευσε και άρχισε να κλαίει με λυγμούς.

Η μάνα του αντιφασίστα ράπερ έπεσε στην αγκαλιά των δικηγόρων, των συγγενών αλλά και των φίλων που ήταν εκεί για να τη στηρίξουν ψυχολογικά. Η Μάγδα Φύσσα που όλα αυτά τα χρόνια παρέδωσε μαθήματα ήθους και αξιοπρέπειας στο πώς αντιμετώπισε τη στυγερή δολοφονία του γιου τους από τον Γιώργο Ρουπακιά σήμερα δεν άντεξε και λύγισε.

Σήμερα, η Μάγδα Φύσσα άκουσε ότι οι Χρυσαυγίτες μπαίνουν στη φυλακή για όλα τα εγκλήματα που έχουν κάνει και αυτό είναι μία δικαίωση για όσους είναι εδώ… και όχι για τον Παύλο όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Δικαιωνόμαστε με κάποιον τρόπο, μπήκαν φυλακή οι εγκληματίες» είπε η Μάγδα Φύσσα, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες στην πολιτική αγωγή για όλο τον πολύ μεγάλο δικαστικό αγώνα που έκανε, και «όλο τον κόσμο που μας στήριξε» είπε βγαίνοντας.

«Δεν μπορώ να πω αν είναι δικαίωση για τον Παύλο, μακάρι ο Παύλος να ήταν εδώ και να το έλεγε ο ίδιος, να ήταν ένα από τα θύματα που χτύπησαν και σακατέψανε. Δεν είναι δικαίωση για τον Παύλο αλλά για όλους εμάς που βρισκόμαστε εδώ, για όλο τον κόσμο που αγωνίστηκε να αποδείξει πως είναι εγκληματική οργάνωση» κατέληξε.

Φεύγοντας, η Μάγδα Φύσσα σήκωσε τη γροθιά της και φώναξε ότι τώρα ελπίζει σε μία δίκαιη δίκη για τον Ζακ Κωστόπουλο, τιμώντας για ακόμη μία φορά τον χαρακτηρισμό ως «η μάνα  – σύμβολο κατά του φασισμού».

Πηγή: newsbeast.gr