Οι συμβολαιογράφοι αποφάσισαν χθες (4/4) να απέχουν για έναν μήνα από τις μεταβιβάσεις ακινήτων. «Αποφασίστηκε η αποχή από κάθε σύνταξη μεταβιβαστικών συμβολαίων και σχετική υποβολή δηλώσεων με αίτημα την απέμπλοκή μας από την αυτεπάγγελτη άιτηση για την έκδοση του ΤΑΠ και την διαδικασία της εγγυοδοσίας, και όποια δικαιοδοσία εχόυμε εμείς σε αυτή τη διαδικασία» είπε στην Κοινωνία Ώρα Mega o συμβολαιογράφος Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο, δεν δέχονται οι συμβολαιογράφοι να αποδίδουν τους ΤΑΠ -το χαρτί για την αγοραπωλησία- των Δήμων.

«Βάσει του άρθρου 19 του νέου νόμου, λέει οτι ο συμβολαιογράφος θα κρατάει μια εγγυοδοσία και θα αποδίδει είτε από τον πωλητή είτε από τον αγοραστή, το 3 τοις χιλίοις, αντικειμενική ή δηλωθείσα και στη συνέχεια θα το αποδίδει για λογαριασμό τους. Αυτό προκάλεσε τεράστια αναστάτωση. Δεν αντέχουν άλλο οι συμβολαιογράφοι να κάνουν τους υπαλλήλους τους δημοσίου και οι υπάλληλοι του Δημοσίου να κάθονται», ανέφερε αρχικά.

«Προχωρήσαμε σε αποχή ενός μήνα, ξεκινώντας από σήμερα, και αυτό πρέπει να τελειώσει. Αν δούμε φως νωρίτερα σαφώς και θα σταματήσει η απεργία. Απέχουμε από την σύνταξη μεταβιβαστικών συμβολαίων μόνο» κατέληξε.

Πηγή: newsbeast.gr