Οι System Of A Down θεωρούνται ένα από τα κορυφαία συγκροτήματα του σκληρού ήχου στον κόσμο, αν και οι δισκογραφικές τους δουλειές είναι όλες κι όλες πέντε. Μάλιστα, η τελευταία φορά που κυκλοφόρησαν άλμπουμ, ήταν πριν 15 ολόκληρα χρόνια.

Ωστόσο, οι Αμερικανο-αρμένιοι πολυτάλαντοι μουσικοί επέστρεψαν στις κυκλοφορίες μετά από μιάμιση δεκαετία. Και όπως τόνισαν, επέλεξαν να το κάνουν τώρα γιατί «έχουν κάτι πολύ σημαντικό να πουν με μια ενιαία φωνή».

Οι SOAD έδωσαν στο… διψασμένο κοινό τους δύο νέα τραγούδια, το «Genocidal Humanoidz» και το «Protect The Land», τα οποία έχουν ως θέμα τον πόλεμο που διεξάγεται αυτήν την περίοδο στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ μεταξύ Αζέρων και Αρμένιων.

Οι μουσικοί με βάση τις ΗΠΑ, που έχουν καταγωγή από την Αρμενία, θέλουν να στρέψουν την προσοχή του κόσμου στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, καλώντας τους οπαδούς τους να «πιέσουν τις κυβερνήσεις τους να καταδικάσουν τις πράξεις των Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας, και να επαναφέρουν την ειρήνη στην περιοχή».

Επίσης, μέσω ενός σχετικού συνδέσμου, μπορεί το κοινό να ακούσει τα κομμάτια αυτά, με τα έσοδα να πηγαίνουν στη μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική οργάνωση ArmeniaFund.

Ασχέτως του σκοπού, το σημαντικό για μεγάλο μέρος των οπαδών του γκρουπ, είναι πως οι System Of A Down επέστρεψαν στη δισκογραφία.

Πηγή: newsbeast.gr