Παρά τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις που ισχύουν εξαιτίας του κορονοϊού, μια μητέρα από τη Σκοτία που πάσχει από καρκίνο, θα μπορέσει να κάνει τις «τελευταίες διακοπές» με τα παιδιά της, δήλωσε η πρωθυπουργός Νίκολα Στέρτζον.

Για την 38χρονη Λίνζι Πέιτζ, η οποία πάσχει από καρκίνο σταδίου 4, δεν θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις που ισχύουν για τα ταξίδια στις περιοχές επιπέδου 3 και 4 , σύμφωνα με το BBC.

Η κ. Πέιτζ ήθελε να ταξιδέψει αεροπορικώς από το Εδιμβούργο στην Τενερίφη. Σύμφωνα με την Στέρτζον, υπήρξε επικοινωνία το πρωί της Πέμπτης με τη μητέρα. «Μου είπε ότι η οικογένεια είχε μια δύσκολη χρονιά και ότι αυτές οι διακοπές θα είναι μια όμορφη ανάμνηση για εκείνους», είπε η πρωθυπουργός της Σκοτίας.

«Είπε ότι είναι πολύτιμες στιγμές με την οικογένεια που δεν θα έχει ξανά», συμπλήρωσε.

Όπως σημείωσε η Στέρτζον, η ίδια είπε στην Πέιτζ ότι το ταξίδι για «λόγους συμπόνοιας που σχετίζονται με το τέλος της ζωής ενός ανθρώπου» αποτελεί εξαίρεση και στην οικογένεια θα επιτραπεί να πάει διακοπές.

«Σύμφωνα με τους κανονισμούς, ο κάθε ένας σε μια κατάσταση όπως η δική της μπορεί να πάει στις τελευταίες του διακοπές», είπε και πρόσθεσε ότι «η κατάσταση της Λίνζι είναι τραγική αλλά και για λόγους συμπόνιας αλλά και με νομική βάση, μπορεί να κάνει τις διακοπές της».

Πηγή: newsbeast.gr