Δεν είναι μονάχα ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης που με την διττή ιδιότητα και του γιατρού επέλεξε να συστρατευτεί στη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού ζητώντας να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως πνευμονολόγος, στο γενικό νοσοκομείο της Λάρισας, μια περιοχή που γνωρίζει καλά αφού εκεί εκλέγεται από το 2012.

Υπάρχουν δύο ακόμη τουλάχιστον βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που αποφάσισαν να κινηθούν ανάλογα προκειμένου να αποσυμφορηθεί έστω και κατ’ ελάχιστο το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ο ένας είναι ο κ. Χρήστος Κέλλας που φέρει την ιδιότητα του αναισθησιολόγου και εκλέγεται και αυτός στη Λάρισα, αλλά με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Θυμίζουμε ότι ο βουλευτής τον περασμένο Μάρτιο είχε προσβληθεί και ο ίδιος από κορονοϊό και νοσηλεύτηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας.

«Ο ιός είναι ύπουλος και επικίνδυνος, δεν πρέπει να τον υποτιμάμε. Το λέω γιατί ταλαιπωρήθηκα πολύ. Επί πέντε μέρες και κάθε τέσσερις ώρες ο πυρετός ανέβαινε 39 και έπεφτε με αντιπυρετικά φάρμακα. Έπαιρνα αντιπυρετικά, έπεφτε ο πυρετός και μετά επαναλαμβανόταν το ίδιο πράγμα. Είχα τεράστια ταλαιπωρία γιατί ήμουν άυπνος για πέντε μέρες. Δεν αξίζουμε τέτοια ταλαιπώρια, μένουμε όσο το δυνατόν περισσότερο σπίτι» είχε πει τότε.

Ο άλλος βουλευτής που θα ριχτεί στη μάχη κατά του κορονοϊού είναι ο κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος, ο οποίος εκλέγεται στη Δράμα και είναι χειρουργός του Γενικού Νοσοκομείου της περιοχής. Ζήτησε και αυτός από τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα να τον διευκολύνει ούτως ώστε να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως γιατρός στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Εννοείται πως η προσφορά όλων θα είναι εθελοντική.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Πηγή: newsbeast.gr