Οι πυραυλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας «γελοιοποιούν» το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, κατήγγειλε αργά το βράδυ της Παρασκευής (4/11) κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου η πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ.

Η διπλωμάτης κατηγόρησε, χωρίς να τις κατονομάσει, την Κίνα και τη Ρωσία που έχουν δεσμούς με την Πιονγκγιάνγκ, «δύο μέλη αυτού του Συμβουλίου, ότι παρείχαν στη Βόρεια Κορέα προστατευτική κάλυψη» και ότι «ενέδωσαν για να δικαιολογήσουν τις επανειλημμένες παραβιάσεις της Βόρειας Κορέας και να της επιτρέψουν να γελοιοποιήσει το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».

Η Βόρεια Κορέα παραβιάζει πολλά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών με το πρόσφατο μπαράζ εκτοξεύσεων πυραύλων, δήλωσε η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν να συνεδριάσει σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας για να συζητήσει τις ενέργειες της Πιονγκγιάνγκ.

Τις προηγούμενες ημέρες, η χώρα του Κιμ Γιόνγκ Ουν εκτόξευσε περί τους 30 πυραύλους και κάποιοι από αυτούς πλησίασαν τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από τις κυβερνήσεις των δύο κρατών. Μάλιστα, οι Νοτιοκορέατες έκαναν λόγο για «εισβολή» της Βόρειας Κορέας και ως «απάντηση» εκτόξευσαν τρεις πυραύλους σε περιοχή κοντά στη γείτονα χώρα.

«Καταδικάζουμε αυτές τις ενέργειες», δήλωσε η Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ στο δίκτυο MSNBC σε συνέντευξή της την Πέμπτη. «Παραβιάζουν πολλά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», κατέληξε.

Μέσα στο Νοέμβριο η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία θέλουν να διοργανώσουν σύνοδο κορυφής με τις ΗΠΑ προκειμένου να θέσουν επί τάπητος τα ζητήματα που τους απασχολούν αναφορικά με τη Βόρεια Κορέα και το πώς θα αντιδράσουν καθώς το κλίμα στην περιοχή είναι ολοένα και πιο τεταμένο.

Πηγή: newsbeast.gr