Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα συναντήσει την Τετάρτη 1/2 για πρώτη φορά από τότε που έγινε πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων τον ρεπουμπλικάνο Κέβιν Μακάρθι. Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να τον ρωτήσει αν θα τηρήσει τη «συνταγματική του υποχρέωση» να αποτρέψει μια χρεοκοπία των ΗΠΑ όταν θα τον δεχθεί στον Λευκό Οίκο την Τετάρτη, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε σήμερα ότι η συνομιλία θα αφορά μια σειρά θεμάτων, τα οποία θα περιλαμβάνουν το χρέος και την οικονομία των ΗΠΑ.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για να συζητήσουν για την αύξηση του ανώτατου ορίου του ομοσπονδιακού χρέους, ελέγχοντας παράλληλα τις κρατικές δαπάνες, και πρόσθεσε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι δεν θα επιτρέψουν την χρεοκοπία των ΗΠΑ.

«Ξέρω ότι ο πρόεδρος είπε ότι δεν ήθελε να κάνει καμία συζήτηση. Αλλά νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό που ολόκληρη η κυβέρνησή μας έχει σχεδιαστεί για να βρίσκει συμβιβαστικές λύσεις. Θέλω να βρω έναν λογικό και υπεύθυνο τρόπο που να μας επιτρέψει να αυξήσουμε το ανώτατο όριο του χρέους (και) να περιορίσουμε τον έλεγχο αυτών των ανεξέλεγκτων δαπανών», δήλωσε ο Μακάρθι στην εκπομπή Face the Nation του CBS.

«Θέλω να βρω έναν λογικό και υπεύθυνο τρόπο που να μας επιτρέψει να αυξήσουμε το ανώτατο όριο του χρέους (και) να περιορίσουμε τον έλεγχο αυτών των ανεξέλεγκτων δαπανών» τόνισε.

Πηγή: newsbeast.gr