Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μίλησε για την τραγωδία των Τεμπών χαρακτηρίζοντας ανατριχιαστικούς τους διαλόγους του σταθμάρχη με τον ρυθμιστή κυκλοφορίας στην Αθήνα, ενώ τόνισε πως θέση της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη.

«Η διοίκηση του ΟΣΕ έχει παραιτηθεί. Είναι ανατριχιαστικά τα όσα ακούστηκαν, από όποια διάσταση και να το πάρει κανείς. Είναι σε εξέλιξη η έρευνα της Δικαιοσύνης. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αναδεικνύεται με τον πιο εμφατικό τρόπο ένα κομμάτι της αιτίας του τραγικού δυστυχήματος» είπε αρχικά ο κ. Οικονόμου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε επίσης: «Βασική μας θέση είναι να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη. Θα γίνει έρευνα χωρίς κανένα εμπόδιο στη Δικαιοσύνη. Είναι απαίτηση, εξάλλου, του συνόλου της κοινωνίας. Τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι. Ο πρωθυπουργός ζήτησε να γίνει η έρευνα με γρήγορους ρυθμούς».

Όσο για τις ευθύνες που μπορεί να έχει το υπουργείο Μεταφορών, ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε: «Η παραίτηση του κ. Καραμανλή σημαίνει ανάληψη άστοχης προσέγγισης σε ορισμένα ζητήματα. Αυτό που θέλω να πω είναι πως από το τραγικό δυστύχημα αναδεικνύονται δύο ζητήματα: Το ένα είναι η τεχνολογική πρόοδος στον ΟΣΕ που θα μπορούσε να είχε αποτρέψει, ακόμη και με ανθρώπινο λάθος, την τραγωδία. Το δεύτερο είναι η διαχείριση του ανθρωπίνου δυναμικού. Όλα αυτά έχουν μία αντανάκλαση σε όλους μας, δεν το κρύψαμε. Αναλαμβάνεται το μερίδιο της ευθύνης. Ο κ. Καραμανλής παραιτήθηκε. Η παραίτησή του σημαίνει και μία ανάληψη της ευθύνης αυτού του ελλείμματος ενημέρωσης και γνώσης που υπήρχε γύρω από το τι ίσχυε στον ΟΣΕ».

Πηγή: newsbeast.gr