Ο Γιάννης Οικονόμου μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε αναφέρθηκε στην αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, παρά την καταδίκη του για δύο βιασμούς, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να επικεντρώνεται στην στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «μόνο ένα κόμμα που έχει αποφασίσει να πορευτεί μέσα στο βούρκο και την αθλιότητα θα επιχειρούσε να μετατρέψει σε αντικείμενο χυδαίας κομματικής εκμετάλλευσης μια δικαστική απόφαση, για υπόθεση βιασμού».

«Αρχικά με ανακοίνωση της τομεάρχη Πολιτισμού Σίας Αναγνωστοπούλου χαρακτήριζε την καταδίκη Λιγνάδη “νίκη του δικού μας ηθικού και αξιακού συστήματος”, επιχειρώντας να καπηλευτεί πολιτικά μια δικαστική απόφαση για υπόθεση μάλιστα ποινικού και όχι πολιτικού ενδιαφέροντος. Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηλιόπουλος επιχείρησε να χρεώσει τη δικαστική απόφαση, για απόλυση του κ. Λιγνάδη με περιοριστικούς όρους, στον πρωθυπουργό και την υπουργό Πολιτισμού!», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Επίσης, ανέφερε ότι «πρόκειται για μια άθλια συκοφαντία, για τον ορισμό της τοξικότητας, που συνιστά δολοφονία χαρακτήρων και υπονόμευση των θεσμών. Αυτά είναι που συνιστούν τον “τραμπισμό αλά γκρέκα”. Η στάση του αυτή είναι όνειδος για ελληνικό κοινοβουλευτικό κόμμα».

Η απάντηση Ηλιόπουλου

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μέσω ανακοίνωσης σχολίασε την τοποθέτηση του Γιάννη Οικονόμου για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη.

«Μια φορά ντροπή για την αποφυλάκιση Λιγνάδη, δυο φορές ντροπή για την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Οικονόμου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Πηγή: newsbeast.gr