Την θλίψη και τα θερμά συλλυπητήρια της κυβέρνησης για τον θάνατο των δυο ομογενών στην Ουκρανία αλλά και τις ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σημείωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα συνομιλήσει με τον Ουκρανό ομόλογό του για το θέμα αυτό.

Ο κ. Οικονόμου, τόνισε: «Η χώρα μας παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις στην Ουκρανία και ελπίζουμε στην ειρηνική διευθέτηση της διαφοράς αυτής. Παρακολουθούμε τα όσα γίνονται εκεί και όσον αφορά τους Έλληνες της Ουκρανίας. Σε πλήρη συντονισμό και κρατώντας ανοικτά τα κανάλια επικοινωνίας θα διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της χώρας και των ανθρώπων της».

Και πρόσθεσε αναφορικά με την ενόχληση της Μόσχας για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και πως το χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί: «Στην κρίση της Ουκρανίας είμαστε ευθυγραμμισμένοι με τους συμμάχους και τους εταίρους μας αλλά κρατούμε ανοικτούς τους διαύλους επικοινωνίας και μιλάμε με όλους. Η Ελλάδα έχει αυξημένο κύρος και αξιοπιστία όσον αφορά τις σχέσεις της με την Ρωσική πλευρά και πάντα ο ρόλος μας θα έχει ως στόχο την συνδρομή μας στην ειρηνική διευθέτηση των διαφορών που υπάρχουν εκεί».

Πηγή: newsbeast.gr