Στον Αλέξη Τσίπρα και σε όσα είπε κατά το άνοιγμα των εργασιών της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, χαρακτηρίζοντάς την ομιλία του «εκκρεμές» που πάει «από το ένα άκρο στο άλλο».

Παράλληλα, σημείωσε ότι στα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα «επιδόθηκε ξανά σε έναν επικίνδυνο “τραμπισμό αλά γκρέκα”», ενώ για τις εισαγώμενες κρίσεις, επεσήμανε ότι «έθεσε πάμπολλα ερωτήματα, χωρίς τελικά να δώσει καμία απάντηση».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Οικονόμου:

«Η σημερινή ομιλία του κ. Τσίπρα, όπως και η συνολική πολιτική του πορεία, είναι σαν το εκκρεμές: από το ένα άκρο στο άλλο, χωρίς ποτέ να συντονίζεται με την πραγματικότητα. Στο ζήτημα του πολέμου, επανήλθε στην τακτική των ίσων αποστάσεων όσον αφορά στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία επαναλαμβάνοντας το «ναι μεν αλλά» κι οτι είναι με την ειρήνη.

Σε μεγάλα κοινωνικά ζητήματα, που συγκλονίζουν την ελληνική κοινωνία, επιδόθηκε ξανά σε έναν επικίνδυνο «τραμπισμό αλά γκρέκα».

Για τα προβλήματα που δημιουργούν οι εισαγόμενες κρίσεις, έθεσε πάμπολλα ερωτήματα, χωρίς τελικά να δώσει καμία απάντηση, αφού προτίμησε να αναλωθεί και πάλι σε μυθεύματα και λογοπαίγνια. Θα συμφωνησουμε την αποστροφή του ότι το «ψέμα έχει κοντά ποδάρια», αλλά είναι ο πρωτος που θα έπρεπε να το έχει καταλάβει. Και δεν το έχει».

Πηγή: newsbeast.gr