Τις δυο υποθέσεις που αφορούν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κλήθηκε να σχολιάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Όπως είπε, από τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει και για τις 2 υποθέσεις έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές.

«Από εκεί και πέρα ξεχωρίζοντας σε ό,τι αφορά το οργανωμένο έγκλημα η ΕΛΑΣ οφείλει να δείξει καλύτερες επιδόσεις και αν υπάρχει το οποιοδήποτε κύκλωμα στην ΕΛΑΣ θα παταχθεί χωρίς κανέναν συμβιβασμό. Δεν υπάρχει περίπτωση να συμβιβαστούμε και να με την ανοχή τέτοιων συμπεριφορών και κυκλωμάτων. Το σύνολο της κοινωνίας απαιτεί πιο γρήγορα αποτελέσματα, που δεν έχουμε δει εδώ και 10 χρόνια».

Για το θέμα που αφορά συγγενικό πρόσωπο του κ. Θεοδωρικάκου σημείωσε: «Έχουμε ένα περιστατικό το Νοέμβριο του 2021 όπου έγινε έλεγχος σε 4 παιδιά ανάμεσα στα οποία ήταν και συγγενικό πρόσωπο του κ. Θεοδωρικάκου. Η ΕΛΑΣ ερευνά αν υπήρξε κάτι μεμπτό και μέσα από τις εσωτερικές υποθέσεις. Ειδικά όμως για το δεύτερο περιστατικό γι’ αυτό που δεν υπάρχει αμφιβολία είναι ότι ένας αξιωματικός ισχυρίζεται ότι ήταν σε γνώση του παρεμβάσεις για το περιστατικό από το Νοέμβριο του 2021. Και ήρθε ο Νοέμβριος του 2022 και φτάσαμε στον Ιανουάριο του 2023 και ενάμιση χρόνο μετά εμφανίζεται να καταγγέλλει κάτι. Δεν επιδέχεται άλλης ερμηνείας για τους σκοπούς που είχε στο μυαλό του.

Πηγή: newsbeast.gr