Ο Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τη Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι η συμπεριφορά της Τουρκίας είναι ιδιαίτερα προκλητική το τελευταίο χρονικό διάστημα και εκτός πνεύματος από την πρόσφατη συνάντηση που έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Είναι σαφές ότι η συμπεριφορά της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα, με αποκορύφωμα τις υπερπτήσεις, δεν βοηθά προς την κατεύθυνση πραγματοποίησης της ελληνοτουρκικής Συνόδου Κορυφής το φθινόπωρο στη Θεσσαλονίκη, και είναι εκτός και του πνεύματος και του κλίματος της τελευταίας συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Τουρκίας», είπε χαρακτηριστικά.

Παρόλα αυτά, εξέφρασε την ελπίδα, η Τουρκία να επανεξετάσει τη συμπεριφορά της σε ό,τι αφορά αυτό το ζήτημα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε στις συνομιλίες του φθινοπώρου.

Επίσης, σε ερώτηση αν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, απάντησε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και τότε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει, με βάση το έργο του, «καθαρή εντολή για σταθερή διακυβέρνηση και αυτοδύναμη Ελλάδα».

Πηγή: newsbeast.gr