Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι σήμερα ο υπουργός μετανάστευσης Νότης Μηταράκης καταθέτει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναφορές για όσα έγιναν στον Έβρο με τους 38 μετανάστες.

«Η διερεύνηση από τη δικαιοσύνη καθίσταται αναγκαία γιατί η χώρα μας διασύρεται με αβάσιμους ισχυρισμούς», είπε ο Γιάννης Οικονόμου και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι στελέχη του υποστήριζαν ότι υπάρχει μέχρι και νεκρό παιδί. Αναφέρθηκε και σε δυο ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι κατέθεσαν ερώτηση και μιλούν όπως είπε ακόμα και για pushbacks. «O ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε την τουρκική προπαγάνδα και έστρεψε τα βέλη κατά της χώρας μας. Αυτό είναι ανεύθυνο και εθνικά επικίνδυνο», τόνισε.

Ο κ. Οικονόμου κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υιοθετεί πλήρως τα επιχειρήματα της απέναντι πλευράς και αυτό μάλιστα όπως τόνισε γίνεται από προβεβλημένα στελέχη του. «Πρέπει να απαντήσουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ανοικτά σύνορα, εμείς όχι. Δεν θέλουμε να ζήσουμε αυτά που έγιναν το 2015 και 2016. Αυτή είναι μια πολιτική διαφορά. Να κάνουμε αντιπολίτευση με ψεύτικες θέσεις και να πλήττουμε την πατρίδα αυτό δεν είναι σωστό», κατέληξε.

Βαρβιτσιώτης: Ανάγκη να διασφαλιστεί το εθνικό μέτωπο απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα

«Δεν θα δεχθούμε ποτέ η Ελλάδα από χώρα κυρίαρχη να μετατραπεί σε χώρα-transit προσφύγων και μεταναστών προς την υπόλοιπη Δυτική Ευρώπη», ανέφερε, από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

«Κάτι τέτοιο θα υπονόμευε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, τις υποχρεώσεις μας στο πλαίσιο της συνθήκης Σένγκεν και το αίσθημα ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών», επεσήμανε, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει καταφέρει να μειώσει τις μεταναστευτικές ροές, κάτι που αποτελούσε προεκλογική δέσμευση της ΝΔ.

Ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη να διασφαλιστεί το εθνικό μέτωπο απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, ένα μέτωπο το οποίο θα έπρεπε «να το έχουμε σε υψηλότερο βαθμό».

Η επέτειος των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, σημείωσε, θα έπρεπε να μας έχει διδάξει ότι δεν θα πρέπει άκριτα να δεχόμαστε την τουρκική προπαγάνδα ως στοιχείο διχασμού της Ελληνικής πολιτικής σκηνής, επισημαίνοντας με αφορμή τα περιστατικά στον Έβρο, ότι εύκολα κάποιοι υιοθέτησαν όλα τα στοιχεία της τουρκικής προπαγάνδας, τα οποία διαψεύστηκαν. Πρόσθεσε δε ότι όλα τα κόμματα πρέπει να ψηφίζουν τις διεθνείς αμυντικές συμφωνίες της χώρας και να στηρίζουν κινήσεις ενίσχυσης της πολεμικής βιομηχανίας.

Όσον αφορά το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας, ο κ. Βαρβιτσιώτης κατέστησε σαφές ότι δεν είναι η Ελλάδα εκείνη που επιδιώκει την κλιμάκωση με την Τουρκία αλλά είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα. «Σε αυτή τη γραμμή δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: newsbeast.gr