Για υποκρισία κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά στο θέμα των πλειστηριασμών και ειδικά την περίπτωση της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς για την αντιπαραβολή της υπόθεσης με τα χρέη της ΝΔ απάντησε: «Η ΝΔ δεν συσσωρεύει καινούριο και εξυπηρετεί το χρέος της με συνέπεια. Είναι εξαιρετικά δυσάρεστο, τόνισε, να χάνει κάποιος το σπίτι του σε πλειστηριασμό και ειδικά με αυτές τις μεθόδους που είδαμε στο σπίτι της κας Κολοβού».

Και συνέχισε: «Η κυβέρνηση έχει δώσει μια σειρά από δυνατότητες για να μην φτάνουμε σε αυτές τις δυσάρεστες εξελίξεις. Καλούμε όλους και τις τράπεζες να αξιοποιούν τις δυνατότητες που υπάρχουν. Άλλο αυτό και άλλο η προσπάθεια εργαλειοποίησης μιας υπόθεσης από την αξιωματική αντιπολίτευση με ρητορική που μας παραπέμπει σε πλατείες αγανακτισμένων και αναδεικνύει σε μέγιστο βαθμό την υποκρισία. Οι ίδιοι που νομοθέτησαν την δυνατότητα των εταιρειών να αγοράζουν κόκκινα δάνεια και να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς, την ώρα που επι των ημερών τους είχαν γίνει 30.000 πλειστηριασμοί να επισκέπτονται τα ίδια σπίτια που βγήκαν σε πλειστηριασμό επί των ημερών τους και να παριστάνουν τους αλληλέγγυους. Η κυβέρνηση δείχνει με πράξεις και όχι με λόγια την αλληλεγγύη της ειδικά στους πιο ευάλωτους».

Πηγή: newsbeast.gr