Τα όσα είπε από τη Λάρισα ο Αλέξης Τσίπρας για το κέντρο τηλεδιοίκησης σχολίασε ο, Γιάννης Οικονόμου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «παραστάσεις» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη σκιά της ανείπωτης τραγωδίας των Τεμπών.

«Δυστυχέστατα, στη σκιά μιας ανείπωτης τραγωδίας, ο κ. Τσίπρας επιμένει να στήνει παραστάσεις. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά. Σήμερα δεν μετέβη ανατολικά της Αθήνας, αλλά πιστός στην πολιτική του πολακισμού, ταξίδεψε μέχρι την Λάρισα για να δείξει ότι τα έργα αποκατάστασης σε ένα γιαπί -κυριολεκτικά- που εγκατέλειψαν το 2019 και που θα ολοκληρωθούν τους επόμενους μήνες είναι δήθεν κέντρο τηλεδιοίκησης που η κυβέρνηση υποστήριξε πως λειτουργεί», αναφέρει αρχικά ο Γιάννης Οικονόμου.

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε πως ο Αλέξης Τσίπρας: «Δεν μπήκε στον κόπο βέβαια να επισκεφθεί το Σταθμαρχείο και να δει αυτό για το οποίο από την πρώτη στιγμή μιλήσαμε. Το τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης με τον πίνακα χειρισμού και οπτικού ελέγχου και αυτόματης χάραξης διαδρομών, που έχει παραδοθεί από το Νοέμβριο του 2022 και λειτουργεί κανονικά έκτοτε. Όπως λειτούργησε κανονικά και την μοιραία εκείνη νύχτα, πριν από το τραγικό δυστύχημα, και που δυστυχώς ο σταθμάρχης δεν χρησιμοποίησε. Επισυνάπτουμε και την αποτύπωση καταγραφής δεδομένων για το μοιραίο εκείνο βράδυ.

Όλοι γνωρίζουμε την εμμονή του με τα ψέματα και ότι καθόλου δεν άλλαξε. Όμως για αυτό που κάνει ο κ. Τσίπρας, στην προσπάθεια εργαλειοποίησης της τραγωδίας, ακόμα κι η λέξη ΝΤΡΟΠΗ είναι ανεπαρκέστατη».

Ο Γιάννης Οικονόμου στην τοποθέτησή του παρέθεσε και τα δύο παρακάτω έγγραφα τα οποία κατέθεσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης που σύμφωνα με τον ίδιο αποδεικνύουν ότι η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα λειτουργούσε σε τοπικό επίπεδο και το μοιραίο βράδυ και θα έπρεπε να είχε γίνει αυτόματη χάραξη του δρομολογίου.

Πηγή: newsbeast.gr