Στο ρεκόρ που έχει καταγραφεί στην έκδοση κύριων συντάξεων από την αρχή του έτους αναφέρεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου με ανάρτησή του στο Twitter.

«Με σχέδιο προχωρήσαμε σε αποτελεσματικές νομοθετικές παρεμβάσεις πετυχαίνοντας ρεκόρ εποχών στην έκδοση κύριων συντάξεων, καθώς το α’ πεντάμηνο του 2022 έχουν εκδοθεί σχεδόν τόσες συντάξεις όσες ολόκληρο το 2019», επισημαίνει στην ανάρτησή του ο κ. Οικονόμου.

Fast track συντάξεις

Στόχος των νέων ρυθμίσεων είναι η εξάλειψη του «στοκ» των ληξιπρόθεσμων κύριων συντάξεων εντός του καλοκαιριού και η έκδοση των νέων συντάξεων σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το υπουργείο Εργασίας «τρέχει» τις διαδικασίες έτσι ώστε μέχρι τον Αύγουστο να έχουν απονεμηθεί οι συντάξεις, οι αιτήσεις των οποίων υποβλήθηκαν έως τις 31 Μαρτίου 2022. Αυτό προβλέπει η νέα fast track διαδικασία χωρίς την προσκόμιση δικαιολογητικών.

Σύμφωνα με τα όσα ορίζονται ρητά στη σχετική εγκύκλιος της διοίκησης του ΕΦΚΑ, οι υπάλληλοι καλούνται να σταματήσουν αμέσως κάθε αλληλογραφία για την επαλήθευση στοιχείων που αφορούν τις αιτήσεις συνταξιοδότησης, οι οποίες είχαν υποβληθεί μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022, και να εκδώσουν πράξεις απονομής σύνταξης ή απορριπτικές αποφάσεις

Διαδικασία fast track και για την έκδοση των Eπικουρικών

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του στόχου για τον εκμηδενισμού των εκκρεμών ληξιπρόθεσμων αιτήσεων για κύριες συντάξεις τον Αύγουστο, ο e-ΕΦΚΑ θα «τρέξει» σχέδιο για τη δραστική μείωση των ληξιπροθέσμων αιτήσεων και για τις επικουρικές συντάξεις, οι οποίες αυτήν τη στιγμή εκτιμώνται από υπηρεσιακά στελέχη του e- ΕΦΚΑ σε 90.000.

Υπενθυμίζεται, πως ψηφιακά, δηλαδή μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ, μπορούν να γίνουν όλες οι αιτήσεις για επικουρικές συντάξεις.

Πηγή: newsbeast.gr