«Την ημέρα που ξεκινά στο Ειδικό Δικαστήριο η δίκη του πιο στενού του συνεργάτη, στη διάρκεια της Πρωθυπουργίας του, κ. Ν. Παππά, κατηγορούμενου μάλιστα για βαρύτατα αδικήματα, ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να παραδώσει μαθήματα δημοκρατίας και να κάνει τον τιμητή» σχολιάζει ο Γιάννης Οικονόμου για όσα είπε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Παράλληλα, εξακολουθεί να αμφισβητεί τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και να υποτιμά τη λαϊκή ετυμηγορία, ισχυριζόμενος πως ο Πρωθυπουργός βρίσκεται στη θέση του επειδή τάχα το 2019 τον επέλεξαν συμφέροντα» σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Κι ας μην απορεί για την κριτική που δέχεται εξαιτίας της στάσης του απέναντι στην αμυντική θωράκιση της χώρας, η οποία δεν υπήρξε καθόλου απρόκλητη. Είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας που απείλησε ότι θα καταργήσει την αμοιβαία αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας εάν δεν υπάρχει -λέει- ελληνική προστιθέμενη αξία, την ίδια ώρα που η Ελλάδα υποδεχόταν δύο ακόμα νέα Rafale. Αναφορά που μόνο σε συμφέροντα μεσαζόντων παραπέμπει» τονίζει.

«Από τη μια λοιπόν υπάρχει ο κ. Τσιπρας, που, επειδή δεν ξέρει τι να κάνει για την πραγματικότητα, κάνει αυτό που ξέρει καλά: κατηγορεί την Kυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό χωρίς στοιχεία και τεκμήρια. Με μόνο του όπλο τη λάσπη, παρότι η κ. Φωτίου, ο κ. Τσακαλώτος και ο κ. Μαντζουράνης αποδόμησαν πλήρως το συκοφαντικό του αφήγημα.

Από την άλλη υπάρχει η Κυβέρνηση, που μεριμνά ουσιαστικά για την προστασία της ποιότητας ζωής από τις παγκόσμιες κρίσεις, θωρακίζει τη χώρα από τις έξωθεν επιβουλές και ενισχύει θεσμικά τη δημοκρατία μας.

Αυτό είναι το τεκτονικό ρήγμα που μας χωρίζει» καταλήγει ο Γιάννης Οικονόμου.

Πηγή: newsbeast.gr