Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, προανήγγειλε ότι τα νέα μέτρα θα έρθουν νωρίτερα από τις 3 Ιανουαρίου, ενώ άφησε ανοιχτό «παράθυρο» για αυστηροποίηση των περιορισμών σε ωράρια και μουσική στην εστίαση.

«Είχαμε πάρει μέτρα και έτσι σώσαμε τα Χριστούγεννα και φτάσαμε έως εδώ, όταν τα δεδομμένα όμως αλλάζουν θα ήταν ολέθριο λάθος να μην προσαρμόσουμε την τακτική μας στα νέα δεδομένα. Οι εξελίξεις μας αναγκάζουν να προσαρμόσουμε την στρατηγική μας και να έρθουν τα μέτρα νωρίτερα», ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου στον ΣΚΑΪ.

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε πως η επιτροπή θα εισηγηθεί την μετάθεση των μέτρων νωρίτερα από αύριο ή μεθαύριο και πως θα είναι ξεκάθαρες σαφείς συστάσεις και οδηγίες για το ρεβεγιόν την πρωτοχρονιά και τις συγκεντρώσεις στα σπίτια καθώς και για την εστίαση και την διασκέδαση. 

Για τον περιορισμό της παρουσίας των φιλάθλων στα γήπεδα ο ίδιος δήλωσε πως έχει περιορισμένο ορίζοντα και απέκλεισε την αλλαγή του μέτρου προς το παρόν και για τις επόμενες 15 ημέρες.

Πηγή: newsbeast.gr