Με μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση της οικονομίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Οικονόμου ερωτηθείς σχετικά είπε ότι η πλατφόρμα για τα καύσιμα θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως στο τέλος αυτής ή τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Αναφερόμενος στις οικονομικές επιπτώσεις από την κρίση μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο κ. Οικονόμου είπε ότι οι κραδασμοί είναι όλο και πιο ισχυροί. Μίλησε για πρωτόγνωρες ανατιμήσεις σε όλες τις κοινωνίες. «Καθημερινά πολίτες και επιχειρήσεις ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά. Η κυβέρνηση προσπαθεί να λύσει προβλήματα και καμία επαγγελματική ομάδα δεν πρόκειται να μείνει αβοήθητη. Προσπαθούμε να κρατήσουμε την κοινωνία και την χώρα όρθια», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Οικονόμου άφησε επίσης ανοικτό το ενδεχόμενο και νέων μέτρων στήριξης αν χρειαστεί. Είπε χαρακτηριστικά: «Ακόμα τα μέτρα του Απριλίου δεν έχουν εφαρμοστεί. Όπως έχει ξεκαθαρίσει ο πρωθυπουργός έχουμε εφεδρείες και θα είμαστε στο πλευρό των ευάλωτων εξαντλώντας κάθε μέτρο και κάθε εργαλείο».

Πηγή: newsbeast.gr