«Ο ρόλος μίας εξεταστικής επιτροπής είναι η έρευνα συγκεκριμένων ερωτημάτων τα οποία προκύπτουν από συγκεκριμένα στοιχεία για συγκεκριμένα γεγονότα. Ως εκ τούτου είναι ένα ακόμη σοφιστικό τέχνασμα της ΝΔ τα περί διεύρυνσης ή μη της χρονικής περιόδου στην οποία αφορά η εξεταστική. Όποιος/α διαθέτει τεκμηριωμένα στοιχεία για ανάλογα συμβάντα παράνομων παρακολουθήσεων μπορεί και οφείλει να τα προσκομίσει προς εξέταση» δήλωσε σήμερα, Παρασκευή (26/8) η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στην ΕΡΑ.

Και πρόσθεσε: «Αν η Νέα Δημοκρατία αυτά τα 3 χρόνια που κυβερνά διαθέτει στοιχεία για ανάλογες σοβαρές παραβιάσεις, για κατάργηση στοιχειωδών εγγυήσεων του κράτους δικαίου στη διάρκεια άλλων περιόδων διακυβέρνησης (π.χ. κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου με υπουργούς Κικίλια και Δένδια, κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ.) και δεν τα έχει ως τώρα φέρει στη Βουλή ή στον εισαγγελέα, προφανώς υπάρχουν ευθύνες οι οποίες και θα αναζητηθούν.

Όμως ως καλοπροαίρετος άνθρωπος, δεν πιστεύω ότι ισχύει κάτι τέτοιο. Απλώς η κυβέρνηση προσπαθεί να ροκανίσει χρόνο, να θολώσει τα νερά ώστε αντί να μιλήσουμε για τα εξόφθαλμα αποδεδειγμένα συμβάντα παράνομης παρακολούθησης Ανδρουλάκη και Κουκάκη να εκτείνουμε το έργο της επιτροπής …στην ιστορική διαδρομή της δράσης του παρακράτους από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους».

Η βουλευτή Άρτας κατέληξε λέγοντας πως «τα πράγματα είναι πολύ απλά και πολύ ξεκάθαρα: Έχουμε συγκεκριμένα γεγονότα, έχουμε υπονόμευση του δημοκρατικού πολιτεύματος με ευθύνη της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος έσπευσε, με την ανάληψη της εξουσίας το ’19, να πάρει στην αρμοδιότητά του την Ε.Υ.Π., και ο οποίος θα βρεθεί σήμερα απολογούμενος στη Βουλή. Σήμερα οφείλει απαντήσεις στους Έλληνες πολίτες για την προσωπική του ευθύνη η οποία δεν μεταβιβάζεται».

Πηγή: newsbeast.gr