Μία εβδομάδα μετά την αναβολή στο Ατρόμητος – ΑΕΚ λόγω προβλήματος με το ύψος των δοκαριών, το ίδιο θέμα παρουσιάστηκε και στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στον αγώνα Σπάρτα Ρότερνταμ – Γκο Αζέντ Ιγκλς, με τον διαιτητή να μετράει, όπως και στο Περιστέρι, με μεζούρα το ύψος και να επισημαίνει το πρόβλημα, το οποίο φυσικά λύθηκε αμέσως και το παιχνίδι ξεκίνησε κανονικά.

Στην Ελλάδα ειπώθηκαν πολλά για το αν ο διαιτητής στο Ατρόμητος – ΑΕΚ έπρεπε ή όχι να μετρήσει με μεζούρα το ύψος των δοκαριών. Μέχρι και έκτακτο διοικητικό συμβούλιο έκανε η Super League 1 για το συγκεκριμένο θέμα. Και τελικά, λίγες μέρες μετά, το ίδιο πρόβλημα προέκυψε και στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στο γήπεδο της Σπάρτα Ρότερνταμ.

Από εκεί και πέρα, από τη στιγμή που υπήρχαν υποψίες για το ύψος των δοκαριών, υπήρξε μια ομοιότητα και μια διαφορά σε σχέση με το ελληνικό πρωτάθλημα.

Η ομοιότητα αφορά στον τρόπο με τον οποίο μέτρησε το ύψος ο διαιτητής, αφού χρησιμοποίησε και αυτός μεζούρα, διαπιστώνοντας πως όντως το δοκάρι ήταν πιο ψηλό από ό,τι έπρεπε κατά μισό εκατοστό. Η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι της Σπάρτα Ρότερνταμ δεν μπήκαν με φτυάρια για να σκάψουν το έδαφος αλλά διόρθωσαν αμέσως το πρόβλημα, με αποτέλεσμα ο αγώνας να ξεκινήσει κανονικά.

Πηγή: newsbeast.gr