Μια αποτρόπαια υπόθεση απασχόλησε τα ολλανδικά δικαστήρια, καθώς ένας άνδρας καταδικάστηκε, επειδή βοήθησε πατέρα να φυλακίσει για περίπου 10 χρόνια τα έξι παιδιάτου, ώστε να μην έχουν επαφή με τον έξω κόσμο.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, στη βορειοανατολική Ολλανδία στο απομονωμένο χωριό Ράινερβολτ, ο Χέριτ Γιαν φαν Ντ πίστευε ότι ήταν ο «Μεσσίας» και θεωρούσε ότι καθήκον του ήταν να ιδρύσει μια νέα κοινωνία, την «Εδέμ», στην οποία θα συνέβαλαν όλα τα παιδιά του. Φοβόταν όμως ότι τα παιδιά θα επηρεάζονταν από τον εξωτερικό κόσμο.

Έτσι, αποφάσισε να βρει ένα τρόπο για να τα κρατήσει φυλακισμένα στο σπίτι, με τον 61χρονο Γιόζεφ Μπ. να πιστεύει το «όραμα» του Χέριτ Γιαν φαν Ντ…

Αφού λοιπόν είχε υιοθετήσει τη φιλοσοφία ζωής του πατέρα των παιδιών, νοίκιασε το αγρόκτημα στο όνομά του και συμμετείχε στις εργασίες ανακαίνισης του σπιτιού, ώστε η οικογένεια να ζήσει εκεί σε πλήρη απομόνωση.

Παρόλα αυτά, οι δύο άνδρες συνελήφθησαν τον Οκτώβριο του 2019, αφού το μεγαλύτερο από τα παιδιά πήγε σε ένα τοπικό μπαρ και από εκεί ενημέρωσε τις αρχές. Τα παιδιά αποκάλυψαν ότι ο πατέρας τα κρατούσε απομονωμένα στο αγρόκτημα από τη γέννησή τους και τα ξυλοκοπούσε για να διώξει «τα κακά πνεύματα».

Ο Γιόζεφ Μπ. αθωώθηκε για την κατηγορία της στέρησης της ελευθερίας των τριών μεγαλύτερων παιδιών, επειδή εκείνα είχαν επαφή με τον έξω κόσμο, όμως δεν κρίθηκε επίσης ένοχος για βιαιοπραγία σε βάρος τους. Επιπλέον, το δικαστήριο τον καταδίκασε επειδή το 2009 έδεσε και κλείδωσε σε μια καλύβα «επί πολλές εβδομάδες» έναν άλλο Αυστριακό οπαδό του πατέρα, με τον οποίο ο τελευταίος είχε μια διαφωνία.

Πηγή: newsbeast.gr