Ενώπιον του δικαστηρίου βρέθηκαν σήμερα, Τρίτη (7/6) οι δύο άνδρες οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονία του ολλανδού δημοσιογράφου Πέτερ Ντε Βρις που δέχτηκε πυροβολισμούς τον περασμένο Ιούλιο σε πολυσύχναστο δρόμο του Άμστερνταμ.

Οι δύο ύποπτοι, εκείνος που πυροβόλησε τον δημοσιογράφο και εκείνος που οδηγούσε το αυτοκίνητο διαφυγής σε περίπτωση που κριθούν ένοχοι αντιμετωπίζουν πιθανόν ισόβια κάθειρξη.

Η δολοφονία του γνωστού δημοσιογράφου προκάλεσε κύμα οργής και θλίψης σε εθνικό επίπεδο και ήγειρε ανησυχίες για τη δυνατότητα που έχουν μέλη του υποκόσμου να εξοντώσουν ένα προβεβλημένο δημόσιο πρόσωπο, το οποίο θεωρούν απειλή.

δίκη για τη δολοφονία του Πέτερ Ντε Βρις
Το δικαστήριο όπου πραγματοποιείται η δίκη για τη δολοφονία του Πέτερ Ντε Βρις

Ο 64χρονος Ντε Βρις, ένα διάσημο τηλεοπτικό πρόσωπο, ήταν γνωστός για τις εκπομπές του, στις οποίες συχνά συνεργαζόταν με τις οικογένειες θυμάτων ανεξιχνίαστων εγκλημάτων, τα οποία και προσπαθούσε να διαλευκάνει.

Ο δημοσιογράφος είχε δεχτεί απειλές κατά της ζωής του στο παρελθόν, αλλά είχε αρνηθεί την παροχή προστασίας.

Οι εισαγγελείς που ασχολούνται με την υπόθεση είπαν σήμερα ότι ο 22χρονος Ολλανδός και ένας 36χρονος Πολωνός αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία και παράνομη κατοχή όπλων.

Οι δύο ύποπτοι είχαν συλληφθεί λίγες ώρες μετά την επίθεση εις βάρος του δημοσιογράφου σε έναν αυτοκινητόδρομο της χώρας μέσα στο όχημα που φέρεται να χρησιμοποίησαν για να διαφύγουν.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το όπλο που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία του Ντε Βρις βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητο.

Ο ένας ύποπτος δεν ήθελε να σχολιάσει τις κατηγορίες και ο άλλος είπε πως ήταν μόνο οδηγός του αυτοκινήτου

Ο ολλανδός ύποπτος, ο Ντελάνο Γκέρμαν, είπε στους δικαστές ότι δεν θέλει να σχολιάσει τις κατηγορίες. Ο δεύτερος ύποπτος, ο Καμίλ Έγκιερτ, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι δεν είχε συμμετοχή στη δολοφονία.

«Ο ρόλος μου στην όλη υπόθεση ήταν μόνο αυτός του οδηγού. Δεν γνώριζα τίποτα για τη δολοφονία και δεν σκότωσα κανέναν», είπε στους δικαστές.

Η έναρξη της δίκης σήμερα αφορά μόνο τους δράστες της δολοφονίας, ενώ μια έρευνα για το ποιος τη διέταξε βρίσκεται σε εξέλιξη, είπαν οι εισαγγελείς.

Πηγή: newsbeast.gr