Το κλίμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι τεταμένο με το «Big-4» να διεκδικεί τον τίτλο και η συνάντηση των παραγόντων των ομάδων που συμμετέχουν στα πλέι οφ με τον αρχιδιαιτητή Στιβ Μπένετ και τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο, δεν κατεύνασε τα πνεύματα. Τουναντίον. Στον Ολυμπιακό, στο μεταξύ, μετά τα όσα ακούστηκαν στη συνάντηση νιώθουν δικαίωση για τα όσα κατήγγειλαν το προηγούμενο διάστημα για τη σχέση του Μπένετ με τον Έλληνα πρώην διαιτητή Σταύρο Μάνταλο.

Αυτό γιατί όπως παρουσιάστηκε από τον ίδιο τον Στιβ Μπένετ στη συνάντηση, ο Σταύρος Μάνταλος φέρεται να έχει ρόλο αντιπροέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Αυτός ο ρόλος ουσιαστικά πηγαίνει… κόντρα σε αυτό που είχε συμφωνηθεί εδώ και μήνες, ότι δηλαδή στην ΚΕΔ και δη στα υψηλόβαθμα πόστα θα έπρεπε να υπάρχουν μονάχα ξένα μέλη και όχι Έλληνες.

Οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού, μάλιστα, αποχώρησαν από τη συνάντηση εκτιμώντας πως ο Μπένετ κι ο Μάνταλος έχουν στενή συνεργασία και όχι τυπική. Οι «ερυθρόλευκοι» επέμειναν, δε, σε αυτό που υποστήριζαν από την αρχή – να σφυρίζουν στους αγώνες των πλέι οφ διαιτητές από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ρέφερι που χαρακτηρίζονται ελίτ κι όχι από χώρες που έχουν λίγκες ίδιου ή χαμηλότερου επιπέδου με τη Super League.

Η κοινή επιστολή στην UEFA

Πέραν αυτού, υπάρχει και το ζήτημα της απόρριψης του Ολυμπιακού να συνταχθεί και να αποσταλεί κοινή επιστολή προς την UEFA προκειμένου να της κοινοποιηθεί η ανάγκη που υπάρχει για ελίτ διαιτητές. Η ομάδα του Πειραιά φέρεται να αρνήθηκε να συμβεί κάτι τέτοιο αφού το κείμενο δεν θα διαχώριζε τις λίγκες. Ως εκ τούτου αντί για διαιτητές από τα κορυφαία επτά – οκτώ ευρωπαϊκά πρωταθλήματα θα μπορούσαν να σφυρίξουν διαιτητές που μπορεί για την UEFA να λογαριάζονται ελίτ ή πρώτης κατηγορίας, αλλά θα μπορούσαν να προέρχονται από χώρες με λιγότερο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα.

Ένα παράδειγμα που έχει χρησιμοποιηθεί αρκετά το τελευταίο διάστημα είναι ο ρέφερι Νικόλα Νταμπάνοβιτς από το Μαυροβούνιο που σφύριξε το ματς ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 0-0 για την πρεμιέρα των πλέι οφ της Super League.

Να σημειώσουμε πως κατά την έξοδό του από τη συνάντηση, ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, χαρακτήρισε την ΕΠΟ ως «ό,τι χειρότερο υπάρχει». «Περιμένετε από μένα να σας πω τι είναι η ΕΠΟ; Δεν ξέρετε τι είναι η ΕΠΟ; Η ΕΠΟ είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει».

Πηγή: newsbeast.gr