Τα μεταγραφικά θέματα είναι στο επίκεντρο του ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, όπως και όλων των ομάδων, με τους οπαδούς του να περιμένουν πώς και πώς καθημερινά για να μάθουν νέα σχετικά με τους παίκτες που θα αποκτήσει η ομάδα τους. Σημαντικό προφανώς, αλλά εξίσου σημαντικό είναι για τους Πειραιώτες και το να αποχωρήσουν παίκτες από το ρόστερ τους και μάλιστα όχι λίγοι.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν διάφορα ανοιχτά μέτωπα, όπως για παράδειγμα αυτό του δεξιού μπακ που θέλουν να αποκτήσουν, με τον Πέδρο Μαρτίνς εύχεται ότι θα υπάρξουν εξελίξεις, θετικές, όσο το δυνατόν πιο σύντομα και ότι το ρόστερ ενόψει της νέας σεζόν θα έχει διαμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό όταν η ομάδα θα αναχωρήσει για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο εξωτερικό. Το γεγονός, όμως, ότι το θέλει αυτό ο Πορτογάλος προπονητής, δεν σημαίνει ότι θα γίνει κιόλας. Όχι επειδή δεν θέλει η διοίκηση να τον βοηθήσει, αλλά γιατί είναι πολλές οι υποθέσεις που θα πρέπει να φέρουν εις πέρας οι Πειραιώτες.

Αυτό, επαναλαμβάνουμε, δεν αφορά μόνο σε αυτούς που πρέπει να έρθουν, αλλά και σε αυτούς που πρέπει να φύγουν. Και αυτοί είναι στους οποίους θα σταθούμε σήμερα, αφού μιλάμε συνολικά για… 11 παίκτες! Δεν τους λες και λίγους, δηλαδή. Βασικά, τους λες πολλούς και ο αριθμός δείχνει και τον όγκο της δουλειάς που έχουν να κάνουν οι διοικούντες τους ερυθρόλευκους μέσα στους επόμενους 2,5 μήνες.

Λαλά και Μπα στο ματς με τον ΟΦΗ

Τα 11 ονόματα…

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, θέλει στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου να μη βρίσκονται στο ρόστερ του οι εξής παίκτες: Φορτούνης, Βρουσάι, Ανδρούτσος, Γιάννης Μασούρας, Κρίστινσον, Μάξι Λοβέρα, Ονιεκούρου, Λαλά, Μάρκοβιτς, Πέπε, Ρούμπεν Σεμέδο. Αυτοί οι 11 παίκτες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Σε αυτούς με τους οποίους ο σύλλογος συζητάει για να βρεθεί ο τρόπος αποχώρησής τους και σε αυτούς που ο σύλλογος θέλει να τους πουλήσει και… να μην ασχοληθεί ποτέ ξανά μαζί τους. Στη δεύτερη κατηγορία, λοιπόν, είναι οι Ονιεκούρου, Λαλά, Μάρκοβιτς, Πέπε, Σεμέδο. Αυτούς οι Πειραιώτες θέλουν να τους πουλήσουν, αλλά είναι ένα θέμα το κατά πόσο θα βρουν προτάσεις που θα τους ικανοποιούν οικονομικά.

Η ιστορία έχει δείξει ότι στον Πειραιά δεν παραχωρούν κάποιον παίκτη αν δεν πάρουν τα λεφτά που θέλουν. Τώρα όμως, το φετινό καλοκαίρι, μπορεί να κάνουν και κάποιες υποχωρήσεις. Μοιάζει αρκετά πιθανό, δηλαδή, ο Ολυμπιακός να χάσει οικονομικά σε ό,τι αφορά κάποιους εξ αυτών των παικτών. Όχι και ό,τι καλύτερο, προφανώς, αλλά το να αποχωρήσουν, να μην υπάρχουν στο ρόστερ, να μην επιβαρύνουν με οποιονδήποτε τρόπο την ΠΑΕ, θα είναι μεγαλύτερο κέρδος.

Πηγή: newsbeast.gr