Η δολοφονία του 19χρονου Άλκη συνεχίζει, όπως είναι λογικό, να αναστατώνει τη Θεσσαλονίκη, όπου είχαμε και ένα απίστευτο περιστατικό με το γκράφιτι που έκαναν κάποιοι πάνω στο «Άλκη ζεις» που είχε γραφτεί με μεγάλα κίτρινα γράμματα σε τοίχο επί της οδού Δελφών. Ένα γκράφιτι που προκάλεσε την αντίδραση από την πλευρά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μέσω των όσων έγραψε στο Facebook ο Κυριάκος Κυριάκος.

Μια κίνηση που δεν άρεσε, προφανώς, σε κανέναν πλην αυτών που την έκαναν, με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ασπρόμαυρης ΠΑΕ να παίρνει θέση μέσω της ακόλουθης ανάρτησης, η οποία ουσιαστικά εκφράζει και τη θέση της διοίκησης για το περιστατικό.

«Σε μερικούς ανθρώπους δεν υπάρχει καμια συναίσθηση της τραγικότητας του θανάτου ενός νέου ανθρώπου, κανένας σεβασμός στην μνήμη του Άλκη και στο βαρύ πένθος της αξιοπρεπέστατης οικογένειάς του.

Είχα την τιμή να εκφράσω προσωπικά τα συλλυπητήριά μου στον κ. Αριστείδη Καμπανό και να ακούσω την προτροπή του να δουλέψουμε όλοι μαζί για να μονιάσουμε τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Και την προτροπή αυτή την εξέλαβα ως τη μεγαλύτερη ευθύνη που μου έχει ανατεθεί ποτέ.

Ο Άλκης (όπως παλιότερα δυστυχώς θα έπρεπε να είχε γίνει και με τα υπόλοιπα θύματα) μετατρέπεται σε μνημείο εναντίον της βίας με πρόσχημα τις ομάδες. Η οικογένειά του είναι ένα μνημείο αξιοπρέπειας, δύναμης και αγάπης.

Όποιος θέλει να κάνει τον λεκέ στα μνημεία αυτά ας αναλάβει τη δική του ευθύνη. Δεν θα μας βρει συμμέτοχους σε δημόσιες αντιπαραθέσεις, γιατί δεν είμαστε υποκριτές και γιατί δεν θρηνούμε για τις κάμερες.

Όλα έχουν τον χώρο και τον χρόνο τους αν είσαι άνθρωπος και όχι “άνθρωπος”».

Πηγή: newsbeast.gr