Με την θερμοκρασία να έχει πάρει, πια, την ανιούσα οι αυλές αποτελούν όλο και δημοφιλέστερη επιλογή, όταν πρόκειται για έξοδο με την παρέα.

Γευστικά στέκια στην πόλη, λοιπόν, με όμορφους εξωτερικούς χώρους καλούν σε νόστιμα τσιμπούσια. Κάτι που θεωρείται σίγουρο, καθώς όλες οι διευθύνσεις που ακολουθούν ξεχωρίζουν στις επιλογές του κοινού για τα νόστιμα ψητά τους.

Καραβίτης

Ταβέρνα Καραβίτης

Στην Πλατεία Προσκόπων η ταβέρνα του Καραβίτη, αποτελεί θρύλο για το Παγκράτι, αλλά και τους λάτρεις της κρεατοφαγίας, από τη δεκαετία του 1920. Η αίσθηση που δημιουργείται εδώ είναι ότι βρίσκεσαι σε κάποια παλιά γειτονιά της Αθήνας, με τα χαρακτηριστικά δρύινα βαρέλια να προσθέτουν μια πιο καλτ πινελιά στην ήδη νοσταλγικό ατμόσφαιρα. Απλό, λιτό και απέριττο το περιβάλλον στον Καραβίτη, με την έμφαση να δίνεται στην κουζίνα και το κρέας. Πιάτα- συνώνυμα της ταβέρνας τα διάσημα μπιφτέκια του, απλά ή γεμιστά με τυρί, ενώ στις αγαπημένες επιλογές του κοινού συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων η σπιτική στάμνα και τα άριστα κομμένα και ψημένα παϊδάκια του.

Γίδι

ταβέρνα το Γίδι

Μία μοντέρνα χασαποταβέρνα στη Μεταμόρφωση (Τατοΐου 17) που συστήνει τους λάτρεις του κρέατος στη σύγχρονη εκδοχή του. Νόστιμα και ζουμερά κρεατικά σωστά ψημένα, σε ένα πρωτότυπο concept που φέρει την υπογραφή του διάσημου και πολυπράγμονα σεφ Βασίλη Ακρίβου. Μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα, ελληνικό t-bone, πρόβατο μπούτι στα κάρβουνα, για όσους θέλουν να μυηθούν στα μυστικά της σωστής κρεατοφαγίας. Στα best seller πιάτα του και το ζουμερό μπιφτέκι.

Μυρτιά

Οι συστάσεις είναι περιττές για μία από τις πιο διάσημες ταβέρνες στη Νέα Σμύρνη (Αϊδινίου 55). Οι γενναίες μερίδες της και τα σωστά ψημένα κρεατικά της, έχουν διαδώσει της φήμη της και εκτός «συνόρων» της περιοχής. Ανάμεσα στα όσα αξίζει να δοκιμάσετε και τα τραγανά παϊδάκια. Μην φύγετε αν δεν σας σερβίρουν τους περίφημους λουκουμάδες της ταβέρνας, με μέλι ή σοκολάτα.

Ρεμούτσικο

Συγκαταλέγεται στις πιο κλασικές επιλογές στην πόλη για το, σωστά ψημένο, κρατσανιστό παϊδάκι του. Το Ρεμούτσικο είναι μια οικογενειακή ταβέρνα στoν Άγιο Δημήτριο (Αγ. Δημητρίου 120) που θα λατρέψετε τόσο για την φιλική ατμόσφαιρα, όσο και για τα νόστιμα πιάτα του, όπως το κοντοσούβλι, το χωριάτικο λουκάνικο, η σπιτική πίτα κ.α.

Πηγή: newsbeast.gr