Οργή προκάλεσε στην Άγκυρα η υποστήριξη που παρείχε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν σε Ελλάδα και Κύπρο. Όπως μετέδωσε στο ρεπορτάζ του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο ανταποκριτής του τηλεοπτικού καναλιού στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος του Ερντογάν Ομέρ Τσελίκ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον γάλλο πρόεδρο, ισχυριζόμενος πως «καταλαβαίνει μόνο ένα πράγμα: “αν στηρίζετε την Ελλάδα και τους Ελληνοκύπριους γίνεστε πολιτισμένος”, όμως όταν η Τουρκία υποστηρίζει τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της και αντιστέκεται, τότε δεν είναι πολιτισμένη. Αυτή τη λογική του πολιτισμού, την επιστρέφουμε στον κ. Μακρόν και του τη χαρίζουμε».

Υπενθυμίζεται ότι ο Εμανουέλ Μακρόν είχε αναφέρει ότι «το πολιτικό και το πολιτισμικό σχέδιο του Ερντογάν δεν έχει καμία σχέση με τις ευρωπαϊκές άξιες. Η Τουρκία έχει σχέδιο να επεκτείνει το πολιτικό Ισλάμ να μην αναγνωρίζει την Κύπρο και να ασκεί επιθετική πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ο Εμανουέλ Μακρόν είχε αναφέρει ότι «το πολιτικό και το πολιτισμικό σχέδιο του Ερντογάν δεν έχει καμία σχέση με τις ευρωπαϊκές άξιες.

Πηγή: newsbeast.gr