Η 94η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ πραγματοποιήθηκε στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία και η Ακαδημία έστειλε το μήνυμά της κρατώντας ενός λεπτού σιγή για τα θύματα από τη ρωσική εισβολή στη χώρα.

Τις τελευταίες ημέρες πριν από την τελετή αιωρούνταν το ενδεχόμενο ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντιμίρ Ζελένσκι να στείλει μήνυμα κατά τη διάρκεια της βραδιάς των Όσκαρ 2022, αλλά τελικά κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Ωστόσο, η Ακαδημία επέλεξε να δείξει τη συμπαράστασή της στον ουκρανικό λαό, ζητώντας από τον κόσμο που βρισκόταν στο Dolby Theatre του Λος Άντζελες να κρατήσει ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του πολέμου.

Μάλιστα, τον πρόλογο έκανε η γεννημένη στην Ουκρανία, Μίλα Κούνις, η οποία είπε πως «τα πρόσφατα γεγονότα μας έχουν αφήσει με μια πικρή γεύση. Όταν βλέπεις την αξιοπρέπεια και τη δύναμη αυτών που αντιμετωπίζουν μια τέτοια καταστροφή, δεν μπορείς να μη συγκινηθείς».

Κατά τη διάρκεια αυτής της σύντομης διακοπής του πάρτι του αμερικανικού κινηματογράφου, στις γιγαντοοθόνες προβάλλονταν μηνύματα που καλούσαν τους θεατές να στείλουν ανθρωπιστική βοήθεια, απαριθμώντας τις ανάγκες των Ουκρανών για βασικά είδη, ανάμεσά τους «τροφή», «ιατρική φροντίδα» και φάρμακα, ή ακόμη για «κουβέρτες». «Σας ζητάμε να βοηθήσετε την Ουκρανία με όποιο τρόπο μπορείτε», ανέφερε άλλο μήνυμα.

Πηγή: newsbeast.gr