Στον απόηχο του περσινού επεισοδίου με τον Γουίλ Σμιθ που χαστούκισε τον Κρις Ροκ, αποφασίστηκε η συγκρότηση ομάδας διαχείρισης κρίσεων για την φετινή τελετή των βραβείων Όσκαρ, που θα διεξαχθεί τον Μάρτιο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, Μπιλ Κρέιμερ, είπε ότι η νέα ομάδα έχει «τρέξει πολλά σενάρια» με την ελπίδα ότι θα είναι «προετοιμασμένη για ο,τιδήποτε» μπορεί να συμβεί στο γκαλά στις 12 Μαρτίου με οικοδεσπότη τον Αμερικανό παρουσιαστή και κωμικό Τζίμι Κίμελ.

«Έχουμε μια ολόκληρη ομάδα κρίσης, κάτι που δεν είχαμε ποτέ πριν, και πολλά σχέδια σε εφαρμογή» δήλωσε ο Μπιλ Κρέιμερ στο περιοδικό TIME.

Ο Μπιλ Κρέιμερ, ο οποίος διορίστηκε διευθύνων σύμβουλος της Ακαδημίας τον περασμένο Ιούλιο, εξήγησε ότι η νέα ομάδα κρίσης θα είναι σε θέση να συγκεντρωθεί «πολύ γρήγορα» για να ανταποκριθεί σε τυχόν περιστατικά σε πραγματικό χρόνο.

Ο Κρέιμερ αναφέρθηκε και στον Τζίμι Κίμελ τονίζοντας ότι παρουσιαστής της βραδιάς πρέπει να είναι κάποιος που έχει έχει εμπειρία από ζωντανές εκπομπές. «Τα πράγματα δεν πάνε πάντα όπως τα σχεδιάζουμε. Έτσι, έχουμε έναν οικοδεσπότη που μπορεί πραγματικά να διαχειρίζεται αυτές τις στιγμές» είπε.

Πριν από δύο εβδομάδες η πρόεδρος της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών Τζάνετ Γιανγκ κατά τη διάρκεια γεύματος προς τους φετινούς υποψήφιους για Όσκαρ χαρακτήρισε «εντελώς απαράδεκτο» το περσινό περιστατικό. Επίσης, σημείωσε πως η ανταπόκριση από πλευράς Ακαδημίας ήταν ανεπαρκής.

«Μάθαμε από αυτό ότι η Ακαδημία πρέπει να είναι πλήρως διαφανής και υπεύθυνη στις ενέργειές της και ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης πρέπει να ενεργεί γρήγορα, συμπονετικά και αποφασιστικά για εμάς και για τον κλάδο μας» σημείωσε.

Πηγή: newsbeast.gr