Ένα χρόνο μετά το πολυσυζητημένο χαστούκι του Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ στα βραβεία Όσκαρ του 2022, η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών (AMPAS) αναλαμβάνει την ευθύνη της αναταραχής που ξέσπασε πέρυσι μετά από αυτό το γεγονός.

Σε γεύμα που διοργάνωσε η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, η οποία είναι υπεύθυνη για την ψηφοφορία για τα κινηματογραφικά βραβεία Όσκαρ και την τελετή απονομής, καλώντας όλα τα λαμπερά πρόσωπα που είναι υποψήφια στα φετινά βραβεία Όσκαρ, η πρόεδρος της Ακαδημίας, Τζάνετ Γιανγκ, σύμφωνα με το Variety, ανέφερε πως «είμαι βέβαιη ότι όλοι θυμάστε ότι ζήσαμε ένα πρωτοφανές γεγονός στα Όσκαρ. Αυτό που συνέβη στη σκηνή ήταν εντελώς απαράδεκτο και η ανταπόκριση από τον οργανισμό μας ήταν ανεπαρκής».

Συμπληρωματικά, η Τζάνετ Γιανγκ ανέφερε πως «μάθαμε από αυτό, ότι η Ακαδημία πρέπει να είναι πλήρως διαφανής και υπεύθυνη στις ενέργειές της και, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης, πρέπει να ενεργεί γρήγορα, συμπονετικά και αποφασιστικά για εμάς και για τον κλάδο μας. Θα έπρεπε και μπορείτε να περιμένετε περισσότερα από εμάς στο μέλλον».

Υπενθυμίζεται πως πέρυσι, το 2022, κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων Όσκαρ, ο οικοδεσπότης, Κρις Ροκ, είχε προβεί σε ένα σαρκαστικό σχόλιο εις βάρος της γυναίκας του Γουίλ Σμιθ, Τζάντα Πίνκετ Σμιθ, με τον δεύτερο να σηκώνεται από τη θέση του και να χαστουκίζει τον Κρις Ροκ.

Το ίδιο βράδυ, ο Σμιθ κέρδισε το Όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου για τη ταινία «King Richard», με τον ίδιο να αναφέρει στην ευχαριστήρια ομιλία του, πως «η αγάπη σε βάζει να κάνεις περίεργα πράγματα», ενώ συνέχισε την ομιλία του ζητώντας συγγνώμη από τον Κρις Ροκ.

Προφανώς, ο Σμιθ δεν έμεινε ατιμώρητος από την Ακαδημία των Όσκαρ για τη πράξη του αυτή, καθώς, ύστερα από σύσκεψη, αποφασίστηκε να απαγορευτεί η συμμετοχή του στη τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, αλλά και σε όλες τις εκδηλώσεις της Ακαδημίας, για τα επόμενα 10 χρόνια.

Ωστόσο, από πλευράς του ο Γουίλ Σμιθ είχε ήδη στείλει στην Ακαδημία την παραίτησή του από την ιδιότητα του μέλους στα Όσκαρ.

Πηγή: newsbeast.gr