Μία απρόσμενη συνάντηση με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα είχε ο Αλέξης Τσίπρας στην Ηγουμενίτσα, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ήπειρο.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θερμό με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να λέει χαρακτηριστικά προς την μεγάλη δόξα του Παναθηναϊκού και νυν προπονητή της Θεσπρωτίας «αυτός είναι ο άνθρωπος που είχα φωτογραφία του πάνω από το κρεβάτι μου». Συζήτησαν από το προβλήματα που αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο και ειδικά οι ομάδες της επαρχίας μέχρι τον Λιονέλ Μέσι κι από τις διώξεις των Αριστερών στην Αργεντινή του Βιντέλα μέχρι τον Παναθηναϊκό της δεκαετίας του 80.

«Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα εξήγησε πώς έμεινε έξω από την εθνική ομάδα της Αργεντινής που κατέκτησε το μουντιάλ του 1978 λόγω των αριστερών του φρονημάτων. Ο δε Αλέξης Τσίπρας θυμήθηκε την πρώτη φορά που πήγε σαν μικρό παιδί στο γήπεδο της Λεωφόρου για να δει τον αγαπημένο του Παναθηναϊκό απέναντι στον Πανιώνιο με τον Ρότσα τότε να βρίσκεται απέναντι στον Σαραβάκο».

Μια απρόσμενη συνάντηση με τον Χ.Ρ. Ρότσα

Στην περιοδεία μου στην Ήπειρο, είχα μια απρόσμενη συνάντηση με τον παλιό άσο και πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού, Χουάν Ραμόν Ρότσα, ο οποίος σήμερα είναι προπονητής του Θεσπρωτού. Ένας από τους πιο αγαπημένους μου ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού – του εκμυστηρεύτηκα ότι είχα φωτογραφία του πάνω από το κρεβάτι μου. Θυμήθηκα την πρώτη φορά που πήγα, μικρό παιδί τότε, στο γήπεδο της Λεωφόρου για να παρακολουθήσω την αγαπημένη μου ομάδα απέναντι στον Πανιώνιο, με τον Ρότσα να βρίσκεται απέναντι στον Σαραβάκο.Με τον Χ.Ρ. Ρότσα συζητήσαμε τόσο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο και ειδικά οι ομάδες της επαρχίας, όσο και για τον Παναθηναϊκό της δεκαετίας του ’80, για το φαινόμενο του Λιονέλ Μέσι αλλά και για τις διώξεις των Αριστερών στην Αργεντινή του Βιντέλα. Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα μού διηγήθηκε πώς έμεινε έξω από την Εθνική ομάδα της Αργεντινής που κατέκτησε το μουντιάλ του 1978 λόγω των Αριστερών του φρονημάτων.

Posted by Alexis Tsipras on Saturday, December 11, 2021

Πηγή: newsbeast.gr