Ένα «προφητικό» βίντεο με τον Τζο Μπάιντεν άρχισε να κάνει τον γύρο του διαδικτύου με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος διαφωνεί τότε καθέτως με την τωρινή πολιτική που εφαρμόζει το ΝΑΤΟ, ώστε να αναχαιτίσει την Ρωσία.

Το μακρινό 1997 σε ομιλία που έκανε στο Ατλαντικό Συμβούλιο, τόνισε πως οι ΗΠΑ θα προκαλέσουν σοβαρή ρωσική αντίδραση, εάν θελήσουν να αναπτύξουν το ΝΑΤΟ στις Βαλτικές χώρες. Αυτό είναι πλήρως αντίθετο με την σημερινή κατάσταση, καθώς η Συμμαχία έστειλε δυνάμεις σε Εσθονία, Λετονία και η Λιθουανία.

«Πιστεύω ότι ένα μέρος όπου θα μπορούσε να προκληθεί η μεγαλύτερη αναστάτωση βραχυπρόθεσμα όσον αφορά στην ένταξη στο ΝΑΤΟ, κάτι που δεν έχει να κάνει με την ικανότητα ή την ετοιμότητα της χώρας να ενταχθεί, θα ήταν η αποδοχή των κρατών της Βαλτικής, από άποψη σχέσεων ΝΑΤΟ-Ρωσίας, ΗΠΑ-Ρωσίας», ανέφερε χαρακτηριστικά στο βίντεο.

Μάλιστα, ευχήθηκε «καλή τύχη» στους Ρώσους, όταν είπαν ότι ενδέχεται να στραφούν στη Κίνα για βοήθεια, σε περίπτωση που οι ΗΠΑ κλιμακώσουν την στάση τους.

Πηγή: newsbeast.gr