Ένας τουρίστας από τη Σαουδική Αραβία ποδοπατήθηκε μέχρι θανάτου από ελέφαντα, κατά τη διάρκεια ενός σαφάρι σε εθνικό πάρκο στην Ουγκάντα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Τρίτη στο εθνικό πάρκο Murchison Falls, όταν ο άνδρας βγήκε από το όχημα, με το οποίο ταξίδευε με φίλους του, έγινε σήμερα γνωστό από αξιωματούχο της Αρχής Άγριας Πανίδας.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του εκπροσώπου της Αρχής αυτής στην Ουγκάντα, Μπασίρ Χανγκί, «ο ελέφαντας άρχισε να τρέχει προς την κατεύθυνσή του και τον σκότωσε επί τόπου».

Οι υπεύθυνοι του πάρκου σημείωσαν πως η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για τον θάνατο του Σαουδάραβα Αϊμάν Σάγιεντ Ελσχαχανί και επανεξετάζει τα πρωτόκολλα ασφαλείας, προκειμένου να «αποτρέψει το ενδεχόμενο να επαναληφθούν τέτοιου είδους περιστατικά», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Και άλλες επιθέσεις άγριων ζώων έχουν σημειωθεί κατά το παρελθόν σε αυτήν τη χώρα της ανατολικής Αφρικής. Το 2018, μια λεοπάρδαλη σκότωσε τον τρίχρονο γιο ενός από τους φύλακες ενός άλλου πάρκου, στο δυτικό τμήμα της Ουγκάντας.

Πηγή: newsbeast.gr