Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 34 τραυματίστηκαν από ρωσικούς βομβαρδισμούς σε μια οικιστική περιοχή στο Χάρκοβο, ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή (15/4) ο περιφερειακός κυβερνήτης.

«Οι κατακτητές πυροβόλησαν σε μια από τις κατοικημένες περιοχές της πόλης του Χάρκοβο. Δυστυχώς, 34 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά. Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων ένα παιδί επτά μηνών», δήλωσε ο Όλεγκ Σινεγκούμποφ στο Telegram.

«Ο δεύτερος μεγαλύτερος στρατός στον κόσμο (σ.σ. ο ρωσικός στρατός), όπως αποδεικνύεται, μπορεί να πολεμήσει μόνο τον άμαχο πληθυσμό», είπε ειρωνικά ο αξιωματούχος.

Τέλος, κάλεσε τους κατοίκους να μην βγουν στους δρόμους, εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, το οποίο επικαλείται, με τη σειρά του, τα πρακτορεία Reuters και AFP.

Καταστροφές από τη ρωσική εισβολή στο Χάρκοβο

Ξεπέρασαν τους 500 οι άμαχοι νεκροί, λέει η τοπική αρχή

Άλλοι επτά άμαχοι σκοτώθηκαν, και ακόμη 27 τραυματίστηκαν, από ρωσικά πυρά σε λεωφορεία που απομάκρυναν κατοίκους από την περιοχή του Χαρκόβου χθες, Πέμπτη. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε η ουκρανική εισαγγελία.

Περισσότεροι από 500 άμαχοι έχουν σκοτωθεί σε αυτή την περιοχή, που συνορεύει με τη Ρωσία, από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, δήλωσε χθες ο Σινεγκούμποφ.

Η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Ουκρανίας με σχεδόν 1,5 εκατομμύριο κατοίκους πριν από τον πόλεμο, το Χάρκοβο, ήταν πεδίο σφοδρών μαχών για πολλές ημέρες και ήδη από την αρχή του πολέμου. Ωστόσο, παραμένει υπό τον έλεγχο των ουκρανικών δυνάμεων.

Πηγή: newsbeast.gr