Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να προσφέρουν εγγυήσεις κρατικών δανείων στην Ουκρανία ύψους έως και 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, ανέφερε τη Δευτέρα ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου στα μέλη του Κογκρέσου, σύμφωνα με τηλεγραφήματα των πρακτορείων Reuters και AFP.

Μιλώντας τηλεφωνικά με πολλούς ανώτερους αξιωματούχους του Κογκρέσου, ο σύμβουλος ασφαλείας του Τζο Μπάιντεν, ο Τζέικ Σάλιβαν, τόνισε ότι η Ουάσινγκτον θα προσφέρει να εγγυηθεί δάνεια στην Ουκρανία, έως και ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, δήλωσε συγκεκριμένα η πηγή που επικοινώνησε με τα δύο ειδησεογραφικά δίκτυα.

Ο Σάλιβαν επανέλαβε, εξάλλου, την Κυριακή ότι οι Ρώσοι ενδέχεται να επιτεθούν στην Ουκρανία ήδη «αυτήν την εβδομάδα».

Εκτός από την οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια, οι ΗΠΑ παρείχαν ήδη 650 εκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια για την ασφάλεια στο Κίεβο πέρυσι.

Η ουκρανική οικονομία, άλλωστε, υπό ενδημική διαφθορά και μια από τις φτωχότερες στην Ευρώπη, υποφέρει από την όξυνση των εντάσεων από μια πιθανή ρωσική εισβολή.

Η Γερμανία δεσμεύτηκε επίσης να συνεχίσει «με αποφασιστικότητα» την οικονομική βοήθειά της προς την Ουκρανία.

Την ίδια ώρα, οι χώρες μέλη της G7 αυξάνουν τις απειλές για οικονομικές κυρώσεις «με τεράστιες συνέπειες» σε βάρος της Ρωσίας.

Πηγή: newsbeast.gr