Ο Ρώσος ιερέας Μικαίλο Βασιλίουκ από το Πατριαρχείο της Μόσχας επιτέθηκε στον Ουκρανό κληρικό, Ανατόλι Ντούντκο, κατά τη διάρκεια της κηδείας ενός στρατιώτη, του Ολεξάντρ Ζινίβι, στις 22 Ιουλίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Newsweek. Αιτία για την εν λόγω επίθεση στάθηκαν τα σχόλια του Ουκρανού κληρικού για τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το βίντεο αναρτήθηκε από τον τοπικό ακριβιστή, Σέρτσιγ Τίμκοβ ο οποίος ενημέρωσε πως ο κληρικός μετά την επίθεση με σταυρό από τον ιερέα, έχει υποστεί ελαφρά τραύματα.

Σύμφωνα με τα ουκρανικά δημοσιεύματα, ο Ντούντκο φέρεται να είπε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξαπέλυσε τον πόλεμο στην Ουκρανία εν μέρει για να προστατεύσει τους πιστούς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ρώσου ιερέα.

«Κατά τη γνώμη μου, το περιστατικό ξεπερνά κάθε όριο αλαζονείας. Με βάση τα όσα είδαμε, ζητώ από τις Αρχές επιβολής του νόμου να διασφαλίσουν την τάξη σε οποιεσδήποτε συγκεντρώσεις όπου υπάρχει σύγκρουση», αναφέρει ο Τίμκοβ.

Από την πλευρά του, το ουκρανικό πρακτορείο «Vinbazar.com» μετέδωσε ότι οι Αρχές διέταξαν την διενέργεια ποινικής έρευνας για το θέμα.

Πηγή: newsbeast.gr