Οι βομβαρδισμοί της Ρωσίας στην Μαριούπολη έχουν προκαλέσει ζημιές στις υποδομές της πόλης ύψους τουλάχιστον 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση των τοπικών αρχών.

Σε σχετική δήλωση, ο δημοτικός σύμβουλος της πόλης αυτής, στη νότια Ουκρανία, Βάντιμ Μποϊτσένκο, σημείωσε, επίσης, πως «κάθε έγκλημα, κάθε δολοφονία και καταστροφική ενέργεια που έχει διαπράξει ο εισβολέας πρέπει να καταγραφεί και να σταλεί ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου».

Σύμφωνα με τον ίδιο, μια ειδική επιτροπή συμβούλων θα αναλάβει να καταγράψει τέτοιου είδους ενέργειες, όπως μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με τις αναφορές των ουκρανικών αρχών, αλλά και τα ρεπορτάζ διεθνών ΜΜΕ, η Μαριούπολη παραμένει υπό πολιορκία.

Οι ρωσικές δυνάμεις εμφανίζονται να έχουν αυξήσει την πίεση στην πόλη – λιμάνι, ενώ, πριν λίγες ημέρες, είχαν ανακοινώσει ότι «έπεσε». Το Κίεβο καταγγέλλει πως οι Ρώσοι εμποδίζουν την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στην πόλη.

Αξίζει να αναφερθεί πως παράλληλα με το δράμα των κατοίκων της Μαριούπολης – αναφέρεται πως δεν έχουν ρεύμα και θέρμανση, όπως και ότι λιγοστεύουν τα τρόφιμα και τα φάρμακα – σε εξέλιξη βρίσκεται και το δράμα των χιλιάδων πολιτών που την έχουν εγκαταλείψει.

Πηγή: newsbeast.gr