Οι ουκρανικές Αρχές θα προσπαθήσουν εκ νέου σήμερα να απομακρύνουν αμάχους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε πόλεις μέσω 11 ανθρωπιστικών διαδρόμων, δήλωσε σήμερα η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, Ιρίνα Βερεστσούκ.

Ωστόσο, αυτοί που θα προσπαθήσουν να εγκαταλείψουν τη Μαριούπολη θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν δικά τους οχήματα, σημείωσε η ίδια.

Οι προσπάθειες που καταβάλλονται για να μπορέσουν να φτάσουν σε αυτήν τη στρατηγικής σημασίας πόλη-λιμάνι του ουκρανικού νότου κομβόι λεωφορείων για να απομακρύνουν δεκάδες χιλιάδες κατοίκους της που έχουν εγκλωβιστεί εκεί, έχουν, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επανειλημμένως αποτύχει από τότε που περικυκλώθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις.

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Πρέπει να δούμε το πετρέλαιο και τα έσοδα της Ρωσίας από τα ορυκτά καύσιμα

Oι δράστες πρέπει να πληρώσουν, δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή του πολέμου πρέπει να αυξήσουμε την πίεση στον Πούτιν γι’αυτό προτείνουμε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τις κυρώσεις» σημείωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Προσέθεσε ότι οι κυρώσεις είναι σκληρές για να μειώνουν τις πολιτικές και οικονομικές επιλογές του Κρεμλίνου και «έξυπνες γιατί επηρεάζουν τη Ρωσία πιο πολύ από ότι εμάς». Επίσης, επισήμανε ότι δεν πρόκειται για τις τελευταίες κυρώσεις.

«Τώρα απαγορεύουμε τον άνθρακα. Αλλά τώρα πρέπει να δούμε το πετρέλαιο και πρέπει να δούμε τα έσοδα που λαμβάνει η Ρωσία από τα ορυκτά καύσιμα» σημείωσε η κ. Φον ντερ Λάιεν.

Η ίδια υπογράμμισε ότι, περισσότερο από ποτέ, η Ευρώπη στέκεται σθεναρά στο πλευρό της Ουκρανίας και συμπλήρωσε ότι «είμαστε στο πλευρό των εκατομμυρίων που διαφεύγουν από τους εισβολείς. Θα κάνουμε τα πάντα για να διαβεβαιώσουμε ότι μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια. Αυτό είναι το μήνυμα το οποίο ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Μπορέλ και εγώ θα μεταφέρουμε στον Πρόεδρο Ζελένσκι όταν θα επισκεφθούμε το Κίεβο στο τέλος της εβδομάδας».

Πηγή: newsbeast.gr