Η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζει περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία λόγω «της απερισκεψίας του Κρεμλίνου προς τους πολίτες (συμπεριλαμβανομένων) των γυναικών, των παιδιών (και) των ανδρών», δήλωσε τη Δευτέρα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Μιλώντας στις Βρυξέλλες ενόψει της συνάντησης με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είπε: «Θα συζητήσουμε, φυσικά, την κατάσταση στην Ουκρανία, τον φρικτό πόλεμο υπό τον Πούτιν». Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν επίσης το «νέο πακέτο κυρώσεων», πρόσθεσε.

«Είχαμε ήδη τρία πακέτα σκληρών κυρώσεων, αλλά τώρα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχουν κενά και ότι το αποτέλεσμα των κυρώσεων θα μεγιστοποιηθεί», είπε η Φον ντερ Λάιεν και πρόσθεσε: «Οι κυρώσεις που ισχύουν είναι πραγματικά σκληρές. Βλέπουμε τις καθοδικές αναταράξεις στη ρωσική οικονομία».

Η πρόεδρος της Κομισιόν είπε επίσης ότι η ΕΕ πρέπει «να απαλλαγεί από την εξάρτηση από το ρωσικό αέριο, το πετρέλαιο και τον άνθρακα» και θα παρουσιάσει αύριο προτάσεις σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους το μπλοκ μπορεί να διαφοροποιήσει τον ενεργειακό του εφοδιασμό μακριά από τη Ρωσία.

Πηγή: newsbeast.gr