Το δικό του μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου στέλνει μέσω των social media ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζοντας «η σκέψη μας βρίσκεται με όσες και όσους δίνουν τη μάχη της ζωής, μαζί με τις οικογένειές τους».

«Ο μεγαλύτερος σύμμαχός μας πάντοτε θα είναι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση. Όμως το κράτος οφείλει να βρίσκεται δίπλα στον ασθενή, ως πραγματικός σύμμαχος στον αγώνα του», σημειώνει ο κ. Τσίπρας και κάνει αναφορά στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για το νέο ΕΣΥ, που παρουσιάστηκε πριν από λίγους μήνες.

Ειδικότερα ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνει τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία «για την ανάπτυξη νέων ειδικών νοσοκομειακών ογκολογικών δομών με κριτήριο τη νοσηρότητα και την απουσία ανάλογων μονάδων σε μεγάλες γεωγραφικές περιφέρειες», «για τη συρρίκνωση του χρόνου αναμονής για εξετάσεις, θεραπείες και χειρουργεία ογκολογικών ασθενών», «για την υποστήριξη και φιλοξενία των ασθενών και των οικογενειών τους που μετακινούνται εκτός τόπου κατοικίας» και «για την κατ’ οίκον φροντίδα των ογκολογικών ασθενών».

Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, η σκέψη μας βρίσκεται με όσες και όσους δίνουν τη μάχη της ζωής, μαζί με τις…

Posted by Alexis Tsipras on Thursday, February 3, 2022

Πηγή: newsbeast.gr