Αυτό που κυνηγούσε ο Μίλτος Τεντόγλου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Όρεγκον το πέτυχε τελικά ο Αρμάντ Ντουπλάντις. Ο Σουηδός κέρδισε το χρυσό μετάλλιο σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ στα 6,21 μέτρα στο άλμα επί κοντώ και πλέον είναι ο εν ενεργεία κάτοχος του τίτλου και στις πέντε μεγάλες διοργανώσεις (Ολυμπιακοί Αγώνες, παγκόσμιο ανοιχτό και κλειστού, ευρωπαϊκό ανοιχτό και κλειστού).

Το αργυρό πήγε στον Αμερικανό Κρίστοφερ Νίλσεν που πέρασε με την πρώτη τα 5,94μ., ενώ ο Φιλιπινέζος Έρνεστ Ομπιένα πήρε το χάλκινο, που είναι το πρώτο στην ιστορία της χώρας του στο άθλημα (πέρασε με την δεύτερη τα 5,94μ. και έκανε ρεκόρ Ασίας). Τέταρτος έμεινε ο Μπραζ με 5,87μ., με τον Λαβιλενί να ακολουθεί με ίδιο άλμα, σε δύο προσπάθειες.

Κρίστοφερ Νίλσεν, Αρμάντ Ντουπλάντις και Έρνεστ Ομπιένα

Οι προσπάθειες

Ο Ντουπλάντις πέρασε με την πρώτη τα 5,70μ., χρειάστηκε δεύτερο άλμα στα 5,87μ. και στη συνέχεια με την πρώτη πέρασε τα 5,94μ. και τα 6,00μ., που του εξασφάλισαν και το χρυσό. Έβαλε τον πήχη στα 6,06μ. για ρεκόρ αγώνων, το οποίο το πέρασε πολύ άνετα με την πρώτη προσπάθεια και μετά πήγε για το παγκόσμιο ρεκόρ στα 6,21μ αναφέρει το gazzetta.gr.

Στην πρώτη προσπάθεια πέρασε από κάτω, αλλά στην δεύτερη τα κατάφερε και έγραψε Iστορία, κλείνοντας το φετινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα με ένα παγκόσμιο ρεκόρ, το οποίο μάλιστα έκανε και πολύ εύκολα.

Το εκπληκτικό είναι πως, σύμφωνα με το γράφημα των διοργανωτών, ο Σουηδός πέρασε 14,9 εκατοστά πάνω από το 6,21μ., δηλαδή στα 6,36μ.

Ο Ντουπλάντις έχει περάσει στην καριέρα του σε 46 αγώνες τα 6 μέτρα κι αυτό ήταν το 5o παγκόσμιο ρεκόρ στον ανοιχτό, ενώ έχει σημειώσει και 4 στον κλειστό.

Δείτε το άλμα:

Δείτε τους πανηγυρισμούς:

Πηγή: newsbeast.gr