Ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ στατικής άπνοιας στην κατηγορία junior κατάφερε την Τρίτη (21/6) ο 16 ετών Ανάργυρος Χλίτσιος από τον Βόλο ο οποίος παρέμεινε 5 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα κάτω από το νερό.

Ο 16χρονος ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του, Χρόνη Χλίτσιου που είναι επίσης κάτοχος παγκόσμιων επιδόσεων στην στατική άπνοια και την ελεύθερη κατάδυση κατέρριψε το δικό του προηγούμενο ρεκόρ των 4,52 λεπτών, αλλά και το παγκόσμιο ρεκόρ των 5,17 λεπτών, που έγινε πρόσφατα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Βελιγράδι.

Ο Ανάργυρος Χλίτσιος ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ επεσήμανε πως ανάλογους χρόνους έχει κάνει πολλές φορές στις προπονήσεις. Κατά τη διάρκεια όμως της επίσημης προσπάθειας χθες το πρωί δήλωσε πως είχε αρκετό άγχος, και λόγω του κόσμου που βρισκόταν στην πισίνα, αλλά κυρίως, γιατί το βίντεο του εγχειρήματος θα παρουσιαζόταν το βράδυ σε ευρύ κοινό, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ναυτικής Εβδομάδας και άρα, δεν είχε περιθώρια αποτυχίας.

Ο Ανάργυρος Χλίτσιος είναι επίσης πρωταθλητής στο τάε κβο ντο και ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τις καταδύσεις, από την ηλικία των 2 ετών.

Πηγή: newsbeast.gr