Μια γυναίκα από το Πακιστάν καταδικάστηκε σε θάνατο σήμερα, Τετάρτη, επειδή έστειλε ένα κείμενο και σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, που κρίθηκαν «βλάσφημα», στην υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp.

Η Ανέεκα Ατέεκ, ηλικίας 26 ετών, συνελήφθη τον Μάιο του 2020 και σε βάρος της ασκήθηκε δίωξη επειδή ανήρτησε στο WhatsApp «βλάσφημο περιεχόμενο», μεταξύ άλλων σκίτσα, σύμφωνα με μια περίληψη της απόφασης που δημοσίευσε το δικαστήριο, γράφει το AFP.

Η ετυμηγορία ανακοινώθηκε από δικαστήριο στην πόλη Ραουαλπίντι (στα βόρεια της χώρας), το οποίο διέταξε να «απαγχονιστεί» η Ανέεκα Ατέεκ ενώ την καταδίκασε επίσης σε ποινή κάθειρξης 20 ετών, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Περίπου 80 άνθρωποι έχουν φυλακιστεί στο Πακιστάν για βλασφημία, εκ των οποίων οι μισοί έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη ή στην εσχάτη των ποινών, σύμφωνα με την αμερικανική Επιτροπή για τη Θρησκευτική Ελευθερία στον κόσμο.

Οι προασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκτιμούν πως κατηγορίες βλασφημίας διατυπώνονται συχνά καταχρηστικά με στόχο τη διευθέτηση προσωπικών διαφορών, κατά τις ίδιες πηγές.

Τον Δεκέμβριο, οργισμένο πλήθος λίντσαρε και τελικά δολοφόνησε τον διευθυντή ενός εργοστασίου στη χώρα, καίγοντας τον, αφότου τον κατηγόρησαν για βλασφημία.

Πηγή: newsbeast.gr