Τουλάχιστον 58 άνθρωποι σκοτώθηκαν και σχεδόν 200 τραυματίστηκαν από την βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σε σιιτικό τέμενος στη πόλη Πεσαβάρ του βορειοδυτικού Πακιστάν, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με ανακοίνωσή του. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιθέσεις που έχει εξαπολύσει η τζιχαντιστική οργάνωση στο Πακιστάν.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ένας ένοπλος που επέβαινε σε μοτοσικλέτα πλησίασε το τέμενος και άνοιξε πυρ προτού τον σταματήσει η αστυνομία, όμως κατάφερε να εισβάλει στο τέμενος και να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά που έφερε, εξήγησε ο αστυνομικός Χαρούν Ρασίντ.

Αρχικά ο δράστης πυροβόλησε τους αστυνομικούς που φυλούσαν την είσοδο του τεμένους, σκοτώνοντας έναν από αυτούς, πρόσθεσε.

«Ο ένοπλος εισήλθε στο τέμενος και άρχισε να πυροβολεί εναντίον των πιστών προτού τελικά πυροδοτήσει τα εκρηκτικά που έφερε», επεσήμανε ο Ρασίντ.

Η επίθεση αυτή είναι μία από τις πιο αιματηρές που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια εναντίον της σιιτικής μειονότητας στο Πακιστάν, η οποία είναι συχνά στόχος εξτρεμιστικών σουνιτικών οργανώσεων, όπως το ΙΚ και οι Ταλιμπάν του Πακιστάν.

Πολλοί από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσαν στελέχη του νοσοκομείου Lady Reading.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ιμράν Χαν καταδίκασε την επίθεση.

Οι επιθέσεις από ισλαμιστικές οργανώσεις ήταν ένα σχεδόν καθημερινό φαινόμενο στο Πακιστάν μέχρι το 2014 όταν ο στρατός ξεκίνησε μια επιχείρηση εναντίον των ανταρτών.

Πηγή: newsbeast.gr