Στόχος εμπρηστών έγινε λίγο μετά τη 01:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης (1/6) κατάστημα εμπορίας μεταχειρισμένων Ι.Χ. αυτοκινήτων, επί της Λεωφόρου Αμφιθέας στο Παλαιό Φάληρο.

Δύο άγνωστοι δράστες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, προσέγγισαν το κατάστημα και τοποθέτησαν εμπρηστικούς μηχανισμούς στα οχήματα που ήταν σταθμευμένα ακριβώς απέξω.

Παρά την έγκαιρη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, με 10 άνδρες και τέσσερα οχήματα, πέντε Ι.Χ. αυτοκίνητα καταστράφηκαν ολοσχερώς από τις φλόγες, το ύψος των οποίων έφτασε ακόμη και τα 10 μέτρα προκαλώντας μαύρισμα σε μπαλκόνια πρώτου και δευτέρου ορόφου της πολυκατοικίας που στεγάζονται στα γραφεία της επιχείρησης.

Σοβαρές υλικές ζημιές έχει υποστεί και η είσοδος των γραφείων της εταιρείας, καθώς το θερμικό φορτίο που αναπτύχθηκε σε συνδυασμό με τις μικρές εκρήξεις από τα Ι.Χ. αυτοκίνητα, είχε ως αποτέλεσμα να σπάσουν υαλοπίνακες και το εσωτερικό να γεμίσει από καπνούς και αποκαΐδια.

Οι κινήσεις των δραστών έχουν καταγραφεί από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας, με το Newsbeast να παρουσιάζει ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται καθαρά ο τρόπος δράσης τους. Το υλικό έχει παραδοθεί στην ΕΛ.ΑΣ., με την Ασφάλεια Αττικής να διεξάγει προανάκριση, ενώ οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης δηλώνουν ότι ουδέποτε είχαν δεχθεί απειλές κατά το παρελθόν και ότι δεν έχουν κάποια ανοιχτή διαμάχη.

Πηγή: newsbeast.gr