Για «όργιο καταστολής» κάνει λόγο η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ απέναντι σε μια συγκέντρωση «που τηρούσε στο μέγιστο βαθμό όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας». Η ανακοίνωση αφορά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της συγκέντρωσης για το Πολυτεχνείο.

«Η κυβέρνηση και η αστυνομία απάντησαν με χημικά, αύρες, με αναίτιες και απρόκλητες επιθέσεις, με προπηλακισμούς βουλευτών του ΚΚΕ, με στοχοποίηση συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, προχώρησαν σε δεκάδες προσαγωγές και βίαιους τραυματισμούς διαδηλωτών», τονίζεται επίσης.

Όπως σημειώνεται, «χάρη στην ψυχραιμία των διαδηλωτών δε θρηνήσαμε θύματα. Με ιδιαίτερο μένος στοχοποιούσαν συνδικαλιστές, ορμούσαν αδιακρίτως για να απομονώσουν νεολαίους και παιδιά που προσπαθούσαν να ξεφύγουν. Οι πρώτοι που δέχτηκαν την απρόκλητη επίθεση ήταν οι φυλακισθέντες-εξορισθέντες 1967-74».

«Οι νέες κατασταλτικές δυνάμεις με τα μηχανάκια, με τα χρυσαυγήτικα σύμβολα πάνω στα κράνη τους, λειτουργούσαν σαν αγέλες μέσα στο πλήθος. Στόχος ήταν να υπάρξουν θύματα», επισημαίνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, καταλήγοντας ως εξής: «Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι προσαχθέντες! Αν κάποιος πρέπει να συλληφθεί άμεσα, είναι ο υπουργός Δημόσιας τάξης!».

Πηγή: newsbeast.gr