Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Σκάι 100,3» και σημείωσε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να αποκτήσει σύντομα μαχητικά F-35 από τις ΗΠΑ, ενώ μεταξύ άλλων σχολίασε και το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι «ο δρόμος για την απόκτηση ή την αναβάθμιση των F-16 σύμφωνα με αυτά που ζητεί η τουρκική πλευρά, είναι μακρύς και αβέβαιος», εώ για το ενδεχόμενο απόκτησης F-35 από την Τουρκία, παρατήρησε ότι «οι Αμερικανοί δεν θα μπορούσαν να δεχθούν την παράλληλη απόκτηση και F-35 και S-400 και εμμένουν σε αυτή τους την απόφαση». «Οπότε έχει πολύ μέλλον αυτή η υπόθεση και θα εξαρτηθεί από τη συνολική συμπεριφορά των Τούρκων», σχολίασε περαιτέρω.

Επίσης, για την ομιλία του πρωθυπουργού στο Κογκρέσο, ο κ. Παναγιωτόπουλος παρατήρησε ότι «επρόκειτο για μία πραγματικά ιστορική ομιλία που συνεπήρε και κατακέρδισε στην ουσία το σύνολο του πολιτικού συστήματος των ΗΠΑ. Aυτό το πέτυχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και είναι θα έλεγα μία πάρα πολύ σημαντική και ιστορική επιτυχία της χώρα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στις συνομιλίες στις ΗΠΑ, ο κ.Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι «εξηγήσαμε τη συμπεριφορά της Τουρκίας αυτή την εποχή και όσον αφορά τη συμπεριφορά απέναντι στη σύμμαχο Ελλάδα στους κόλπους του ΝΑΤΟ με τις υπερπτήσεις και τις προκλητικές δηλώσεις, αλλά και τη συμπεριφορά στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα εισακούγεται από τους συμμάχους της, εκτιμάται και αντιμετωπίζεται με σεβασμό από τον ισχυρότερο των συμμάχων μας, που δεν είναι άλλος από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό προέκυψε από την επίσκεψη στην Ουάσιγκτον».

Πηγή: newsbeast.gr