Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, αποκάλυψε πως θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία απόκτησης των μαχητικών αεροσκαφών F-35 και τα οποία θα καλύψουν τις προβλεπόμενες επιχειρησιακές απαιτήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε συνάντηση με στελέχη του προγράμματος (JSF PO – Joint Strike Fighter Program Office) για το μαχητικό αεροσκάφος F-35, ενώ «παρών» ήταν και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζορτζ Τσούνης.

Τα μαχητικά F-35

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι σε συνέχεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, θα ξεκινήσει, άμεσα, η διαδικασία απόκτησης αεροσκαφών F-35 και πως τα Γενικά Επιτελεία θα προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες, στο πλαίσιο της ισχύουσας διαδικασίας προμήθειας αμυντικών εξοπλισμών.

Κατά τη συνάντηση τονίστηκε ότι η απόκτηση των αεροσκαφών F-35, η οποία θα ενισχύσει, περαιτέρω, την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας και την διαλειτουργικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδος και ΗΠΑ, αντανακλά το στρατηγικό επίπεδο των διμερών αμυντικών σχέσεων.

Πηγή: newsbeast.gr